avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea domiciliului cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea domiciliului cu copilul minor

buna ziua.
locuiesc in concubinaj cu tatal baietelului nostru de 1 an. apartamentul in care locuim este al lui eu avand domiciliul din buletin la o allta adresa. descoperind ca tatal copilului are o relatie in paralel, dupa desele certuri din casa care au ajuns la violenta fizica fara urme vizibile si martori, dupa amenintarile si teama ca imi va lua copilul, am decis sa il parasesc. stia de intentia mea de a-l parasi. in seara in care am plecat am locuit in casa parintilor mei unde am domiciliul legal . a doua zi am plecat spre "socrii" unde sunt si in prezent. in seara in care am plecat, vorbind cu el la telefon, nu i-am spus unde dorm cu baiatul. stia doar de intentia de a ajunge la socri.
intrebare :
pot reveni in bucuresti dar in apartamentul parintilor mei pentru a locui cu ei fara teama ca imi va lua copilul?
pot fi acuzata ca am rapit copilul?
apartamentul parintilor mei are 2 camere si e intr-un cartier cu o reputatie nu prea buna.
Cel mai recent răspuns: myboy , utilizator 17:16, 7 Septembrie 2009
Puteti reveni la parintii dvs. impreuna cu copilul.Nu puteti fi acuzata ca ati rapit copilul.In ceea ce priveste teama dvs. ca va lua copilul, s-ar putea sa fie indreptatita insa nu din punct de vedere legal ci datorita personalitatii tatalui copilului (violent verbal si fizic...)Traind in concubinaj, nu are nici o importanta faptul ca "ati parasit domiciliul" si oricum domiciliul dvs.legal este la alta adresa (la parintii dvs. probabil).
Va asteapta o perioada dificila pentru ca va trebui sa reglementati situatia legala a copilului in sensul ca va trebui pe cale judecatoreasca sa solicitati incredintarea acestuia catre dvs., urmand ca fostul concubin, tatal copilului sa platesca pensie de intretinere (1/4 din veniturile realizate de catre acesta sau daca nu realizeaza venituri, 1/4 din salariul minim pe economie).Situatia s-ar putea complica daca si tatal solicita incredintarea minorului.Nu trebuie sa va speriati faptul ca cere nu inseamna ca i se va si da!
Cam acestea sunt in mare aspectele juridice despre care ati intrebat.Reveniti daca mai aveti nelamuriri:)
Cel mai indicat ar fi sa deschideti rapid si un proces de incredintare a minorului.
Asa veti elimina orice posibile suspiciuni si anchete penale.
Copilul a fost recunoscut de catre tata?
Daca DA.....adresati-va instantei de judecata , solicitand incredintarea copilului spre crestere si educare dumneavoastra , cu obligatia ca tatal copilului sa plateasca pensie de intretinere.
Colegii au dreptate, aveti toate sansele sa vi se incredinteze minorul mai ales ca are doar 1 an.Nu va obliga nimeni sa suportati comportamentul concubinului chiar si de dragul copilului.Ati facut bine ca ati plecat, astfel evitati ca minorul sa mai participe la scene ca cele descrise.
succes
Avand in vedere ca actiunile dumneavoastra ar fi intreprinse in vederea protectiei propriului copil , sunt intemeiate , deci puteti pleaca , fara vreo explicatie data partenerului dumneavoastra de viata.
Ulterior , adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul , in vederea incredintarii (pentru a evita vreo actiune ulterioara a tatalui minorului ) , si , in mod obligatoriu , va fi stabilit si plafonul pensiei de intretinere(pana la 1/4 din veniturile ce prezinta o continuitate in timp , daca nu exista si alti copii in intretinerea acestuia ).

Succes.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra copilului rezultat din concubinaj c mary c mary am trait 10 ani in concubinaj cu un barbat,acum 6 ani nascand un copil. dupa nenumaratele lui infidelitati si umilinte si in urma tratamentului violent verbal ... (vezi toată discuția)