avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut?

Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de acasa are 1 an si 9 luni si pentru ca certurile sunt din ce in ce mai dese si nu mi se pare un mediu bun pt a creste un copil.as vrea sa stiu daca ma ajuta o delcaratie la politie precum ca nu am rapit minorul si ca motivul plecarii este agresiunea verbala...asta in cazaul in care ma va da la parasire de domiciliu.eu am domiciliul la el,copilul este pe numele lui dar nu suntem casatoriti.m-am hotarat sa plec la parintii mei.
Puteti pleca la parintii Dvs., fara sa puteti fi acuzata de rapire de minori.
Introduceti o actiune in instanta prin care solicitati ca minorul sa va fie incredintat, sa aiba domiciliul stabil la Dvs. (parintii Dvs., daca veti locui acolo) si tatal sa plateasca pensie de intretinere.
Eu nu as vrea nimic de la el ma refer la pensie de intretinere a minorului,doar daca ma va. chema el in instanta pt custodie atunci voi cere si eu pensia si domiciliu minorului la parintii mei unde mi-l voi muta si eu odata cu plecarea..e corect sa actionez si eu in instanta doar daca el va face primul pas?
Mergeti la un notar și rugați-l să vă facă o notificare prin care să-l anunțe că ați plecat cu fata la părinții dvs, și precizați adresa. Apoi depuneți la judecătorie o ordonanță președințială de încredințare provizorie a copilului.

Asigurați-vă că fetița are condiții excelente de locuit cu dvs. și căutați martori care să ateste violența lui verbală.

Nu așteptați ca el să facă primul pas și nu riscați - clarificați rapid situația copilului fiindcă nu puteți ști cum se pot complica lucrurile.

Apropo, este corect să-i cereți bani pentru copil chiar dacă el nu cere nimic.
Fara suparare insa sunt anumite lucruri neadevarate in raspunsurile de mai sus.
Nu mai exista "incredintarea" copilului si autoritatea parinteasca se exercita in comun.
In plus.... notificarea facuta la notar?... cui ii foloseste?

Initiatoarea topicului este majora, necasatorita.... isi poate shimba domiciliul fara sa ceara permisiunea nimanui.

Domiciliul copilului este hotarat parintii sai si numai daca acestia nu se inteleg va decide judecatorul.

Ca raspuns la dilemele dnei.... parasirea domicilului conjugal poate fi cel mult un motiv de divort.... dar Dvs nu sunteti casatorita asa ca nu aveti pt ce sa va temeti.
Nu puteti fi acuzata de rapirea unui minor a carui mama sunteti.

In momentul de fata atat Dvs cat si concubinul aveti drepturi si obligatii egale fata de minor, deci exercitati autoritatea parinteasca in comun. Ambii luati decizii cu privire la minor si probabil ca asa va ramane si dupa 10 procese si 20 de relamatii la politie. Incercati sa va intelegeti pe cale amiabila cu privire la domiciliul minorului si la contributia la cresterea si educarea acestuia (atentie: contributia trebuie sa fie in natura si numai daca unul dintre parinti nu se achita de indatorire instanta decide transformarea obligatiei in bani).
Dv. nefiind casatorita cu tatal copilului nu aveti ce domiciliu "conjugal" sa abandonati. Puteti pleca oricand la parintii dv, numai ca aveti grija sa-l anuntati pe tata, ca sa nu joace rolul ingrijoratului pe la spitale politie etc. In rest, daca reusiti sa ajungeti la un consens , incercati fie sa stabiliti prin mediere suma pensie de intretinere minor, stabilirea domiciliului la dv. la parinti sau in alta locuinta daca aveti, orarul de vizita al tatalui (clar si la obiect stabilit). In caz contrar deschideti actiune in instanta deoarece "primul venit primul servit". Cred ca am fost clara.

Alte discuții în legătură

Pot pierde casa in urma divortului? marius144 marius144 Buna ziua, Va expun pe scurt situatia: 1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte) 2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul? petroirina petroirina Buna ziua, traiesc in concubinaj cu un barbat de mai bine de 7 ani; avem un baietel de 2 ani,doar ca noi nu ne mai intelegem,shi vreau sa ne despartim.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)