avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla cu copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla cu copilul?

Buna ziua, traiesc in concubinaj cu un barbat de mai bine de 7 ani; avem un baietel de 2 ani,doar ca noi nu ne mai intelegem,shi vreau sa ne despartim.Pot sa i-au copilul shi sa ma intorc la parinti? ma poate acuza de rapire? mentionez ca el are rata la casa pe care tocmai a cumparat-o ,shi un salariu destul de bunicel, pe cand eu trebuie sa-mi gasesc altceva de lucru daca ma intorc la parinti ,nefiind din aceiasi loc. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 15:38, 29 Februarie 2012
Recomandabil ar fi sa va intelegeti cine ia in ingrijire copilul. Daca nu va intelegeti mergeti in instanta si solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs. Totusi, trebuie sa dovediti ca aveti conditiile necesare cresterii copilului (locuinta, venit permanent. conduita morala si sociala buna)
Daca nu exista o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului sau de stabilire a domiciliului acestuia, nu va poate acuza nimeni de rapire.

Riscul este acela ca il puteti provoca pe tata sa deschida el proces pentru stabilirea domiciliului minorului la el si, daca nu aveti conditii corespunzatoare pentru intretinerea copilului puteti pierde, urmand doar sa exercitati in comun autoritatea parinteasca si sa aveti legaturi personale cu minorul dupa un anumit program stabilit de instanta.
In plus, daca pierdeti, veti fi obligata la o pensie de intretinere pentru copil.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Custodie unica ContSters334794 ContSters334794 buna seara!asi avea si eu cateva intrebari daca se poate.fratele meu sta in concubinaj cu o persoana de 3 ani si au un copil de 7 luni impreuna.ei nu se ... (vezi toată discuția)
Vreau sa parasesc caminul conjugal Iuliana Florea Iuliana Florea Buna seara! Am un baietel de 6 ani si vreau sa parasesc caminul conjugal,precizez ( nu suntem casatoriti legal) traiam in uniune consensuala. Baiatul este pe ... (vezi toată discuția)