avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica

buna seara!asi avea si eu cateva intrebari daca se poate.fratele meu sta in concubinaj cu o persoana de 3 ani si au un copil de 7 luni impreuna.ei nu se inteleg deloc ea minte foarte mult ,umbla doar cu smecherii,nu vede de casa si de copil.intrebarea mea ar fii:daca fratele meu pleaca cu copilul acasa la mama mea ea poate sa il bage la rapire?el vrea acum sa angajeze un avocat si sa ceara custodie unica,se poate?
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
ContSters334794, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters334794 , utilizator 19:01, 28 Octombrie 2014
Cel mai indicat ar fi să ceară în instantă ca locuința minorului să fie stabilită la el ( fratele dumneavoastră), după caz se poate solicita pensie de întreținere fie în bani fie în natură ( alimente, haine etc), de asemenea trebuie stability un program de vizită.

Custodia va fi comună, chiar dacă spre exemplu copilul va locui cu numai la tată. Custodia unică se acordă doar în cazuri speciale și din ce spuneți dumneavoastră nu este cazul.
In nici un caz fratele dvs. nu poate fi acuzat de rapire... este tatal copilului :)
Custodie unica nu va obtine.
Nici stabilirea domiciliului minorului la el nu este cu prea mari sanse...ca sa ma exprim optimist pentru el...

Sa mearga si sa consulte un avocat inainte de proces.
Adica mai intai sa se informeze si nu sa deschida aiurea procesul.
nu poate obtine custodia unica, asta numai in cazuri exceptionale ..de exemplu ii pune in pericol viata copilului.
puteti sa obtine numai ca domiciliul minorului sa fie stabilit la tata, dar chiar si asa, minorul fiind mult prea mic, mai mari sanse are mama de care el este f dependent la aceasta varsta
Autoritatea parinteasca exercitata de catre unul dintre parinti poate fi dispusa pentru motive temeinice, in situatii exceptionale.



(se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat deriscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti).
(Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.)


Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cori1972 cori1972 dupa 8 ani de la incredintarea unui minor prin custodie unica , se mai poate cere de catre celalalt parinte custodie comuna? (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)