avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa imi iau copilul langa mine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa imi iau copilul langa mine

Buna seara !

Se da urmatoarea situatie.

O femeie a nascut un copil , tatal natural a decedat la scurt timp si nu a ma apucat sa il recunoasca.

Fortata de imprejurari si de familie, mama accepta ca in acte sa fie trecut ca tata , unchiul ei (fratele mamei vitrege).

Plecata in strainatate pt a oferi un trai mai bun copilului, mama isi lasa copilul la parintii ei, iar tatal din acte vine si ia minora la domiciliul sau.
Intre timp nu ii raspunde mamei copilului la telefon pt ca sa nu poata lua contact cu fiica, o jigneste pe mama si o umileste in cadrul unor convorbiri telefonice, convorbiri la care asista copilul, tocmai pt a i se implementa ideea ca mama sa este o mama denaturata, iar in cazul in care ar dori sa o ia langa ea, minora sa nu accepte.

Mama doreste sa isi ia fiica in Marea Britanie.

Ce documente sunt necesare daca se ajunge la un acord intre parti, ce e de facut in cazul in care nu se inteleg si se recurge la santaj si amenintari (tatal din acte solicita bani si o ameninta pe mama ca ii ia copilul si ca va merge la DGASPC pt a informa ca aceasta nu s-ar interesa de copil si ca in strainatate de fapt nu munceste, ci are alt gen de ocupatie, intelegeti dvs la ce ma refer).

Cazul este unul real.

Multumesc
Ca sa isi ia fiica in Anglia ii trebuie acordul tatalui sau hotarare judecatoreasca.

Probabil ca vor ajunge la proces.
E greu de spus ce va iesi deoarece depinde cum se va judeca fiecare.


Mama poate inlatura tatal care nu este tatal natural daca tine neaparat sa il elimine...



tatal care nu este natural poate face prin avocat sa dureze procesul 3-4 ani...
Nu stiu cati ani are copilul...

Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
are 5 ani acum
un test de paternitate nu poate produce schimbari?

cum s-a proceda in acest sens?
cat ar dura?
ce costuri ar avea?
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator


Costul este de 2700 lei.
Dacă nu îl plătiți nu se face.

Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Daca nu este tatal natural, mama poate sa-i conteste paternitatea. Pana la cheltuieli, respectiv testul de paternitate , dureaza destul de mult , sunt termene si proceduri, nu va trebuie toti banii de la inceput. Dar puteti sa nu mai pierdeti timpul , si sa luati legatura cu un avocat care sa va indrume si sa deschideti actiune judecatoreasca. Nu va rezumati la vorbe, nu va mai certati la telefon - e inutil , pt. ca din cate am inteles, tatal din acte, pare sa fie interesat de bani ..ati lasat sa se inteleaga ca ar exercita un fel de santaj , folosindu-se de minora. Discutati cu un avocat , mie mi se pare ciudat, ca ati spus ca respectivul barbat, care, nu este deloc ruda de sange cu fetita, a venit si a luat-o de la bunicii cu care statea. Cred ca trebuie sa clarificati aspectele.
Eu am facut niste mentiuni si cu privire la durata procesului si alte aspecte dar vad ca s-a sters.

Totul depinde de cum se judeca fiecare.
Actele pot arata ceva iar situatia reala sa fie alta...
Instanta nu are de unde sa stie situatia reala si oricum nu o va crede decat pe baza de probe...care or fi acelea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nu-i copilul meu floteada floteada Buna ziua, Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, ... (vezi toată discuția)
Paternitate someone someone Buna! Am si eu o problema. Un prieten are un copil cu o tanara, ce nu era inca divortata in momentul conceptiei. Copilul s-a nascut pe parcursul procesului de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)