avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari?

Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, prejudiciu un miliard de lei. Urmatoarea miscare a locatarilor a fost sa sesizeze politia s-a facut investigatii asupra casierei si în acelasi timp si administratora in acest timp doamna respectiva a vandut apartamentul fiului acesteia si a disparut. Dupa ani buni s-a musamalizat tot dar asociatia a ramas cu datoria la Radet si cine sa plateasca datoria si penalitatile doar nu restul locatarilor care bineinteles au fost debransati de la caldura si ala calda. Una peste alta au trecut anii si sa trezit cineva sa ia fraiele asociatie cum a si spus de la Zero cu datorii de un miliard zis si facut. Intrebarea este daca este legal si corect ce face noua conducere adica acea datorie este repartizata pe fiecare proprietar si obliga prin afisarea la avizier încasand sume de bani ca sa poata plati o societate de recuperare datoria preluata de la Radet, amenintand cu sechestru pe locuinta daca nu îti platesti partea. Cum e posibil ca aceasta doamna administrator si casier sa oblige si sa incaseze niste bani care nu au fost furati de restul locatarilor? De ce sa platim noi pentru furtul altora?
Cu deosebita consideratie,
Cel mai recent răspuns: labloc , utilizator 11:11, 16 Decembrie 2016
Asociatia de proprietari NU POATE FI IMPRUMUTATA DE PROPRIETARII SI MEMBRII EI, ar rezulta ca acestia devin creditori si Asociatia debitor ....
Pe de alta parte, Asociatia de proprietari, in raportul juridic cu proprietarii si membrii ei nu poate fi creditoarea acestora, din simplul motiv ca Asociatia NU ARE BANI.
Fondurile de rezerva (de rulment si de reparatii) NU SUNT BANII ASOCIATIEI !!!!
Asadar, Asociatia NU POATE FI CREDITOAREA proprietarilor si membrilor sai, cu toate ca asa se considera, in Romania.
Un proprietar NU POATE FI DEBITORUL ASOCIATIEI, ci doar RAU PLATINIC.
Asociatia de proprietari NU ARE DREPTUL (nu ar trebui sa-l aiba) sa PENALIZEZE restantele uni proprietar RAU PLATNIC, ci DOAR SA-I IMPUNA PENALITATILE CALCULATE DE FURNIZOR.
In Romania au ramas multi oameni fara case, urmare PENALITATILOR DE ASOCIATIE, care a fost transformata in organizatie inchizitoriala, conform legilor in vigoare, aprobate de forul legislativ.
In Legea nr.230/2007 si NM de aplicare, cu completarile si modificarile ulterioare, se prevad obligatii ale presedintelui, comitetului, cenzorului si administratorului, dar NIMENI nu-i sanctioneaza chiar daca sunt reclamati la "serviciile de relatii cu asociatiile de proprietari" din cadrul primariilor.
Ar trebui asa: un proprietar solicita in scris presedintelui sa vada daca facturile de utilitati si servicii sunt platite la zi,...daca nu raspunde in 10 zile solicitarii, ...proprietarul arata in scris "primariei" care, in mod obligatoriu, sanctioneaza asociatia cu suma de 3.000 lei.
Daca nu are bani disponibili in cont, se trimite portarelul la prima zi de incasare de unde se va solicita casierului plata amenzii ...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare Fireball Fireball Buna seara, Cum ar trebui actionat in instanta un fost administrator al unei asociatii de proprietari?:penal sau in instanta civila pt. o suma considerabila ... (vezi toată discuția)
Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la radet si 78.000 lei la apa nova Mikaela1973 Mikaela1973 Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie proprietari corneliabenesch corneliabenesch In urma sesizarii proprietarilor primarul dispune prin dispozitie scrisa verificarea documentelor financiar contabile ale asociatiei nr.11 din ... (vezi toată discuția)