avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... TULBURAREA LINISTII...neintentionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

TULBURAREA LINISTII...neintentionat

Buna ziua,

va rog sa-mi mentionati daca exista o baza legala privind respectarea orelor de liniste. Concret, vecinul de sub noi (tanar muzician, foarte studios, nimic de reprosat), exerseaza de dimineata pana seara la un instrument de suflat care mai trebuie si curatat pe deasupra (sunete nemelodioase...). Nu este rau intentionat, doar ca ne deranjeaza uneori cand noi am vrea sa ne odihnim. Cum se poate rezolva problema in mod civilizat? Mentionez faptul ca l-am rugat sa incerce sa cante in alta camera, nu sub cea a fiicei noastre, dar nu intotdeauna respecta acest lucru.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:52, 4 Septembrie 2009
potrivit . legii 61/1991, "29). tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora" constituie contraventie.
;)legally a scris:

potrivit . legii 61/1991, "29). tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora" constituie contraventie.
pai muzicantul nu este intr-un astfel de sediu, ci intr-o locuinta privata, personala. se mai aplica acest articol ? :D
va intreb pentru ca intr-un al topic mi s-a dat peste nas cu aceasta replica
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
"Conform cu legea si cu fapta"-"De jure et facto"

Cred ca singura solutie este aceea de a va adresa in scris Sectiei de politie la care sunteti arondata teritorial pentru a lua masuri contraventionale impotriva celui care va deranjeaza in conformitate cu disp.Legii nr.62/1991.Consider ca pentru inceput un"avertisment" ar fi de natura de a mai potoli" zelul interpretativ "al tanarului muzician.
@felix34..eu asta am gasit i n lege. Sau ar mai fi Art. 36.din Legea 114/1996, legea locuintei.
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari impiedica cu buna-stiinta si sub orice forma folosirea normala a imobilului de locuit, creand prejudicii celorlalti chiriasi sau proprietari, dupa caz, la solicitarea asociatiei de proprietari, instanta va hotari masurile pentru folosirea normala a imobilului.
:D
:)
In primul rand este vorba de legea 61/1991 republicata si intervalul orar de pastrare a linistii este 22-08 ! Nu are importanta daca zgomotul sau galagia sunt produse intr-un spatiu de birouri sau intr-un apartament proprietatea unei persoane fizice! Este acelasi lucru! Cand fac zgomot sesizati imediat politia care va veni si , daca va constata ca exista zgomot mare , galagie , tulburarea linistii publice , ii va sanctiona contraventional!B-)

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii - interval orar Larisa-Lory Larisa-Lory Exista in legea asociatilor de proprietari stipulat intervalul orar in care sa nu se faca lucrari de reabilitare in apartament.? Daca da as dori sa stiu legea ... (vezi toată discuția)
Program de liniste mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste AlexaFlorea AlexaFlorea Buna ziua!!! am si eu o nelamurire... Am inteles ca, conform legii 61 orele de liniste sunt intre 22.00-08.00... dar daca la adunarea generala a Asociatiei de ... (vezi toată discuția)