avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transportul inspre si de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transportul inspre si de la locul de munca

Buna ziua,
Speta se refera la pontarea orelor ce reprezinta transportul in cadrul desfasurarii activitatii la distante mai mari.Pe scurt.Firma de prestari care efectueaza servicii in diverse zone ale tarii.Pentru a ajunge la locatia unde se desfasoara activitatea sunt necesare cateodata si 8 sau 10 ore,dupa care la locul stabilit se presteaza activitatea normata.Transportul este asigurat,la fel si cazarea si se asigura diurna,dar se vor elimina orele cat dureaza transportul ca ore efectiv lucrate,astfel diminuandu-se valoarea salariala dar si impiedicand realizarea numarului de ore de munca efectuate.Pentru ca una este sa fie planificate 8 deplasari pe luna,in care totalizat,transport si timp de lucru efectiv lucrat sa insumeze orele necesare de munca si alta este la cele 8 deplasari sa de calculeze doar timpul efectuv alocat prestatii,ceea ce duce la neacumularea orelor suficiente efectuate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 14 Decembrie 2016
Dupa parerea mea, aceste ore trebuiesc platite.
Pe durata delegarii se plateste salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu? moncu moncu Buna ziua. Societatea noastra are personal care se deplaseaza in interes de serviciu foarte des ( fac parte din corpul de control si merg peste tot in tara). ... (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)