avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz montare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz montare

buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz....
...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca a expirat verificarea tehnica de 2 ani a intalatiei de gaze...DAR...in urma reabilitarii termice a blocului toate apartamentele au montat geamuri tip termopan,inclusiv la bucatarii...
cei de la gaze ne-au instiintat ca nu mai primim verificarea tehnica pana nu se monteaza detectoare si siteme de inchidere automata a gazelor,ba riscam sa ramana tot blocul fara gaze[Ordinul ANRE nr. 5/2009 si ordinul ANRE numarul 179 din 16.12.2015]...s-a gasit o firma autorizata si s-a inceput lucrarea
Toate bune si frumoase pana ne-am trezit ca sunt 3 locatari care nu permit accesul in locuinta,si nu accepta montarea detectoarelor
Intrebare: ce masuri legale se pot lua impotriva celor 3 locatari care refuza montarea detectoarelor?
Am auzit pareri cum sa mergem toti cei afectati cu bata la usile lor,dar asta nu e o solutie legala incalcam noi legea...
Cred ca nici Distrigaz nu ii poate amenda deoarece cei 3 nu au contract direct cu furnizorul de gaze,contract facut in numele asociatiei
VA multumesc anticipat pt raspunsuri...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
val3ros, utilizator
Cel mai recent răspuns: locatar_bloc , utilizator 11:32, 11 Noiembrie 2020
Comunicatul ANRE este cel care a lasat de inteles ca obligativitatea montarii este cu dus-intors.
Daca in comunicat nu s-ar fi mentionat "doar in situatia" atunci era clar ca sunt obligatorii. Sau daca nu exista niciun comunicat.
Asa ca firma care verifica trebuie sa concluzioneze daca instalatia functioneaza sau nu in siguranta. Iar daca concluzia este negativa atunci trebuie montate detectoare. Eventual tot de ea!
cyan a scris:



Asa ca firma care verifica trebuie sa concluzioneze daca instalatia functioneaza sau nu in siguranta.



Ca masura de prevedere impotriva evenimentelor,furnizorul de gaze notifica partenerii contractuali privitor la obligatia instalarii sistemelor de siguranta fara a mai implica firma care sa verifice instalatia.

Iar partenerul contractual (care este o firma autorizata ANRE) trebuie sa verifice instalatia daca functioneaza in siguranta sau nu!
Ce se intelege prin "partener contractual"? O firma agreata ANRE care poate executa o lucrare de gaze.
Vreti sa spuneti ca o astfel de firma care executa o lucrare intr-un apartament poate decide inchiderea gazului la tot blocul fara sa faca o verificare a intregii instalatii?
Se pune intrebarea cine plateste verificarea intregii instalatii daca firma face o lucrare intr-un singur apartament, proprietarul respectiv sau si restul de proprietari? Ce treaba au restul de proprietari cu lucrarea de la X-ulescu?
Scrie undeva ca trebuie verificata intreaga instalatie dupa o lucrare individuala? Si care sunt aceste verificari, pe partea comuna sau si in apartamentele celorlalti proprietari?
cyan
verificarea instalatiei de gaze a blocului ,inclusiv in ap. se face odata la 2 ani de catre o firma autorizata ANRE,,,,aceasta firma intocmeste un raport cu toate deficientele gasite,ce reparatii a facut,si ce mai trebuie remediat...acest raport e semnat si stampilat de presedintele asociatiei...raportul ajunge apoi la Distrigaz care in baza lui,si a legilor in vigoare iti aproba verificarea sau iti inchid gazele pana la remedierea deficientilor...
asta e legat de verificarea obligatorie a intregii instalatii si costurile se suporta de toti locatarii
in particular ,daca ai nevoie de o reparatie,gen schimbat un robinet sau racord,iti revine costul acelei lucrari

dar am deviat de la intrebarea initiala
Deci pt cei 3 care au refuzat nu ramane decat calea instantei...le vom trimite notificari,iar daca Distrigaz opreste gazele vom cere in instanta ca cei 3 sa plateasca toate costurile legate de rebransare si reverificare a instalatiei....sper sa nu se ajunga aici
multumesc tuturor pt raspunsuri...
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie similara, cu unul dintre vecini care refuza instalarea senzorului. Firma de gaze angajata ptr revizie a declarat instalatia de gaze ca "neconforma", si de la zi la zi ne asteptam la sistarea livrarii.
As fi curios cum au evoluat lucrurile in cazul d-voastra, sau in alte cazuri similare.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie comuna gaze la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze aura19731991 aura19731991 buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca ... (vezi toată discuția)