Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema: un angajat care a facut cerere de concediu fara plata pentru 5 zile si care in acele 5 zile s-a imbolnavit si medicul i-a dat concediu medical cum este remunerat? Cererea de concediu fara plata a fost facuta inainte de concediul medical. Care primeaza? Se ia in considerare concediul medical , iar din alea 5 zile se scad 2 zile de concediu medical si raman doar 3 zile fara plata? Cum se procedeaza? Va rog sa-mi dati si un articol din lege pentru a ma putea lamuri cu angajatorul
teoretic, daca el a facut cerere de concediu fara plata, iar ulterior s-a imbolnavit, ar trebui sa ii platiti DOAR zilele de concediu medical. Daca cele doua se suprapun pe aceeasi perioada, ati putea avea si suspiciuni referitoare la validitatea concediului medical.
OUG 158/2005
art.16
(1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.
.....
Cfs si cm
Maya_Rebecca
buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical?
multumesc (vezi toată discuția)