avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... specialist ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

specialist ssm

care este diferanta dintre inspector si specialist ssm?
ce conditii trebuie sa indeplineasca cel care vrea sa urmeze un curs de specialist ssm?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:17, 14 Decembrie 2016
Normele metodologice de aplicare a Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
Art. 47 Nivelurile de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, necesare pentru dobandirea capacitatilor si aptitudinilor corespunzatoare efectuarii activitatilor de prevenire si protectie, sunt urmatoarele:
b) nivel mediu;
c) nivel superior.
Art. 49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic.
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin. (1) lit. b).
ART. 50
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt
următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Nivelul mediu se regaseste in COR ca specialist ssm, iar nivelul superior ca expert ssm.
In organigrama unei firme se poate regasi functia de inspector ssm care trebuie sa precizeze suplimentar la ce nivel de pregatire se poate incadra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua diploma obtinuta in uk international general health&safety ... RRadoi RRadoi Buna ziua diploma obtinuta in UK International General Health&safety se poate echivala in Romania si care ar fi echivalentul? Precizez ca am absolvit cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am absolvit facultatea de chimie in cadrul univ. bucuresti ... Florina LD Florina LD Buna ziua, Am absolvit facultatea de chimie in cadrul Univ. Bucuresti (sunt chimist). In urma absolvirii unui curs ssm de 80 de ore, pot obtine diploma de ... (vezi toată discuția)
Ce cursuri trebuie să fac pentru inspector ssm alinapetre34 alinapetre34 Buna ziua! Mi_as dori sa lucrez in sms,mentionez ca sunt licențiată in ceea dar nu stiu cu ce cursuri sa incep.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)