avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sărbători legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sărbători legale

Buna ziua, Lucrez intr-un supermarket de luni pana duminica 8 ore cu 2 zile libere pe săptămâna. In cazul in care Crăciunul e intr-o zi de duminica e legal sa se considere zi liberă si sa am in acea săptămâna doar 2 zile libere inclusiv Ziua de Crăciun?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 16 Decembrie 2016
In situatia in care o zi de sarbatoare legala cade intr-o zi de repaus saptamanal, pentru munca desfasurata in acea zi se acorda numai o zi libera.
Eu vroiam sa știu dacă ziua de sărbătoare legala se poate Adaugă sau include in cele 2 libere săptămânale.
Nu se poate adauga la cele 48 de ore de repaus saptamanal , in situatia in care acea data cade intr-o zi de sambata sau duminica.
Cele 48 de ore de repaus saptamanal nu trebuiesc sa fie consecutive??
Potrivit Codului Muncii, cele 48 de ore de repaus saptamanal trebuie sa fie consecutive.

Alte discuții în legătură

Remuneratia in zilele de liber legal care cad in weekend oanazic oanazic Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste remuneratia zilelor de liber legal care cad in weekend. Eu sunt remunerata in functie de intervalul ... (vezi toată discuția)
Lucrul in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ContSters431711 ContSters431711 Buna ziua, In saptamana 29.05.2017 – 04.06.2017 am lucrat consecutive 7 zile. Compania pentru care lucrez nu plateste ore suplimentare, acestea fiind ... (vezi toată discuția)
Munca in schimburi de 8 ore in tura (7-15 si 14-22) alleb alleb Munca prestata in zilele de sambata si duminica si cu repaus fixat in alte zile consecutive ,salariatul are dreptul la spor de weekend ? In zilele de ... (vezi toată discuția)