avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu zilele libere platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu zilele libere platite

Buna ziua.Cum calculez salariu pentru un angajat care a lucrat in ziua de 30 noiembrie? Codul muncii prevede un spor de 100%. Trebuie sa-i acord spor de 200%? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 15 Decembrie 2016
Daca Codul Muncii prevede un spor de 100% , de unde reiese sporul de 200%.

Modalitatea de calcul a sporurului :

Salariul de incadrare: 1250 RON
Ore lucratoare in luna noiembrie 2016 : 21 zile lucratoare =168 de ore
Ore sarbatoare legala: 8 ore

Salariu / ora: 1250 RON / 168 ore = 7.44 lei / ora
Ore lucrate in zile de sarbatoare legala: 8 ore
8 ore * 7,44 RON/ora = 59.52 lei = 60 lei
Spor 100% ore in zile de sarbatoare legala 60 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zi lucrata sarbatoare legala ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am nevoie de o parere la urmatoarea speta: -un angajat are un salariu de 1000 net luna -in luna mai sunt 21 zile lucratoare deci salariul e 1000 ... (vezi toată discuția)
Plata salariu in luni cu sarbatori legale sebi_hsa sebi_hsa Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cum se calculeaza corect salariul intr-o luna care contine sarbatori legale. Mentionez ca nu s-a lucrat in zilele de ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)