avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum se plateste impozitul pentru vanzarea unui teren ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum se plateste impozitul pentru vanzarea unui teren ?

In anul 2009 am cumparat 5 ha teren intr-un sat din Moldova incheind un antecontract la notariat pentru care am platit valoarea terenului 4000 euro. A trebuit sa fac suplimentar ridicarea topo si intabularea terenului pe numele potentialilor vanzatori. Ulterior unul din vanzatori a decedat s-a facut succesiunea acestuia si am putut sa ma prezint la notar sa fac contractul autentificat. Dar de data aceasta notarul a consultat o grila si mi-a spus ca valoarea celor 5 ha este de 45.000 euro si trebuie sa platesc impozitul in contul vanzatorilor calculat la suma de 45000 euro si nu de 4000 euro. Codul fiscat are un art. 111 alin 4 unde se mentioneaza ca partile plates impozitul la suma declarata dar daca aceasta este mai mica decat cea rezultata din grila notarul anunta ANAF-ul insa notarii m-au refuzat. Este vreo situatie in care pot plati impozitul pentru transferul de proprietate in contul vanzatorului la valoarea din 2009 pe care am achitat-o deja atunci ?

Alte discuții în legătură

Taxe vanzare cumparare dlcodrut dlcodrut Am vrut sa cumpar un teren arabil, extravilan, situat intr-un sat (Mehala), de la periferia orasului Timisoara. Daca pretul de cumparare negociat cu ... (vezi toată discuția)
Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa - preț neserios nobo nobo Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case. Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de ... (vezi toată discuția)