avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supliment al 2 lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supliment al 2 lea copil

Ce conditii trebuie sa îndeplinim pt supliment pt al 2 lea copil si cât ar fi acela. Primul are 6 ani iar al 2 lea 3 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 15 Decembrie 2016
Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară. (art.2 alin.1 din OUG 111/2010)

De asemenea, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2). (art.7 alin.1 din OUG 111/2010)

Prin urmare, persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit pot beneficia de stimulentul de insertie (n.m., 532 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este cuantumul stimulentului de insertie? IMAlexe IMAlexe Buna ziua ! Doresc sa stiu cum se acorda stimulentul de insertie pentru cresterea copilului ,legea este interpretabila , este 50% din indemnizatia lunara sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie fara stagiu de cotizare in ultimele 12 luni Daniel Rus81 Daniel Rus81 Buna ziua, In situatia in care sotia,nu are stagiu de cotizare in ultimele 12 luni,poate solicita indemnizatie de crestere a copilului,avand in vedere ca a ... (vezi toată discuția)
Concediul pt indemnizatia copilului Florin nik Florin nik Buna ziua, sotia mea a beneficiat de indemnizatiea pt cresterea copilului un an si 9 luni dupa care dând nastere celui de al 2 lea copil . Cum pot obtine ... (vezi toată discuția)