avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatorie montarea detectoarelor de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatorie montarea detectoarelor de gaz

Este sau nu montarea detectoarelor de gaz obligatorie
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:24, 16 Decembrie 2016
Parerile sunt impartite, unii spun ca "da", unii ca "nu", ANRE "da" si "doar in situatia in care", firmele de montaj si @ynnocenta vor spune "categoric da".

[ link extern ]

Cautati in forum "montare detectoare de gaze" si veti regasi "n"subiecte deschise pe aceasta tema cu pareri pro si contra..
ce e rau ca se monteaza aceste detectoare?
cu ce si de ce deranjeaza ?
este totusi o masura de siguranta care este benefica pt toti proprietarii indiferent de unde veste scurgerea de gaz (daca este in apartament opreste gazul, daca este din alta parte te avertizeaza
cyan a scris:

firmele de montaj si @ynnocenta vor spune "categoric da".

Hazardata opinie

@cyan

Daca tot intelegeti sa va implicati in discutie,cel putin fiti corect si echidistant si nu truncheati raspunsurile utilizatorilor
Poate aveti amabilitatea sa postati paragraful care precizeaza ca ynocentta a sustinut categoric instalarea sistemelor de protectie
Eu am prezentat punctul de veder al furnizorului de servicii gaze,care are avantajul la costuri minime sa asigure siguranta vietii si a bunurilor din proprietate
Intelegem ca dv sunteti categoric pentru neinstalarea detectoarelor de gaze

@ynnocenta, imi cer scuze, a fost o gluma deplasata.
Nu sunt impotriva obligativitatii, sunt impotrica ambiguitatii autoritatilor.
Daca ANRE nu ar fi dat acel comunicat ambiguu nu ar exista intrebarea daca sunt sau nu obligatorii. Dupa cum ati observat multi sunt nelamuriti in aceasta privinta.
ANRE ar fi trebuit sa spuna ca sunt obligatorii si cu asta punct.
Exista vreo sanctiune pecuniara ptr nemontarea detectoarelor? Eu nu am gasit sau poate nu am cautat unde trebuie.
Ar putea fi considerata un fel de sanctiune inchiderea gazelor. Dar cred ca ar putea fi considerat un abuz atata timp cat emitentul ordinului, ANRE, lasa de inteles ca detectoarele nu sunt necesare in cazul in care instalatia functioneaza in conditii de siguranta.
Poate interpretez eu gresit comunicatul ANRE.
In opinia dvs. comunicatul ANRE este clar sau lasa loc de interpretare?
cyan a scris:

Dar cred ca ar putea fi considerat un abuz atata timp cat emitentul ordinului, ANRE, lasa de inteles ca detectoarele nu sunt necesare in cazul in care instalatia functioneaza in conditii de siguranta.

Este o diferenta semnificativa intre claritatea redactarii ordinului ANRE siguranta vietii si a bunurilor
Apreciez ca nici un efort nu este de prisos in conditiile in care este vorba despre viata
Cunoscand cum inteleg locatarii sa intretina instalatiile de gaze,aragazele,apreciez mai mult decat necesare si utile sistemele de siguranta
Am avut ocazia,de curand sa constat cum un locatar a pus in pericol atat viata si bunurile sale dar si pe ale vecinilor ,utilizand la bucatarie in locul racordului special de alimentare a aragazului,un furtun uzat taiat dintr-o veche instalatie de alimentare aparat de sudura
De regula,ne vedem vecinii in bloc,pe caile de acces
Nu sta nimeni sa dea la o parte aragazul ca sa constate integritatea piesei prin care se face legatura intre instalatia de gaze si aragz
Cand avem astfel de vecini,parca este mai important sa asiguram siguranta vietii si a bunurilor sa utilizam orice sistem de protectie si securitate decat sa riscam permanent
Parca este mai bine sa dai 50-100 de lei pe un detector de gaze decat sa te confrunti cu situatia neplacuta de explozie...situatie care in ultima vreme este tot mai mediatizata

Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz verificare instalatie gaze Caralumba Caralumba Buna ziua, Mult discutata obligativitate (sau nu) a montarii detectoarelor de gaze a ajuns intr-un nou punct, si anume : asociatia de proprietari este somata ... (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze aura19731991 aura19731991 buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca ... (vezi toată discuția)