avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare, verificari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare, verificari

La ce acte trebuie sa fim atenti cind ne angajem la o firma,si mai ales unde pe ce sait putem vedea daca ne plateste contributile la stat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 15 Decembrie 2016
Inainte de angajare cititi bine c.i.m., reg.intern si daca exista c.c.m.

1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la o firmă de curățenie si sunt trei sapt de cand nu ne a adus su noua o copie a contractului le am semnat si le luat pe ambele inapoi plus ca ei dau o sumă de bani din manan Wathap Wathap Cum pot sa aflu daca ei platesc contribuțiile catre stat si ce pot face ca eu am semnat contractul cu ore de noapte si la ITM e trecut cu ore de zi (vezi toată discuția)
Plata angajatorului datoriilor catre stat NeamtuAurel NeamtuAurel Lucrez la o firma si as dori sa vad daca aceasta imi plateste toate drepturile catre stat,ex.sanatate,fondul de pensii etc.Unde ma adresez ? (vezi toată discuția)