In primul rind vreau sa multumesc d-lor TopDan si Cazacioc ptr. ineresul dansilor de a ma ajuta,din pacate,nu pot intelege legea 677/2001 deoarece nu cunosc termenii juridici din lege precum nu a-m nici cunostinte juridice despre legi,astfel o sa mai expun o data topicul/intrebarea poate primesc un raspuns cat mai clar daca incalc legea 677/2001 sau alte legi privind intentia mea de a-mi supraveghea bunurile cu sistem supraveghere,si,deoarece a-m diabet,prefer sa las hotii sa-mi fure tot si sa ma termine psihic,decat sa incalc vre-o lege si sa ajung pe unde nu trebuie la virsta mea.
Buna seara,deranjez din nou cu urmatoarea intrebare.Am achizitionat un sistem de supraveghere,deoarece in ultima saptamana mi-au disparut cam multe lucruri din curte cum ar fii tomberonul de gunoi,ghivece cu flori,1 roata de masina din setul de 4 roti de iarna,etc.Intrebarea ar fi : Daca locuiesc in imobil/curte comuna cu alti locatari si montez cele 4 camere de supraveghere pe lucrurile mele,dar in asa fel incat sa vad si posibilii hoti,(asta impune partial si vizibilitate pe poarta de acces pe care circula si vecinii mei,precum si drumul de acces catre poarta cu mentiunea ca nu totii vecinii sunt cu acest sistem de supraveghere) as dorii sa stiu daca incalc legea 677/2001 sau vre-o alta lege.Va multumesc.
Pentru a obtine un raspuns autorizat pentru aceasta problema, eu v-as sugera sa va adresati catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, care functioneaza in baza legii nr. 677/2001.
Sediul este in Bucuresti, str. Olari nr. 32, sector 2.
Adresa de e-mail o puteti gasi pe internet daca tastati numele autoritatii.
Sunt foarte prompti. Am apelat si eu la ei
Bafta!
Multumesc mult,se pare ca o sa depind foarte mult de textul legii respective,mai exact : articolul 2 punctul 6 din legea 677/2001.
Daca cumva gresesc,astept o corectare.
Va multumesc.
In afara de textul de lege ,mai depindeti de incadrarea in limitele legal prevazute pentru a putea utiliza sistem de supraveghere ,care sa nu interfere cu siteme,benzi de frecventa ,mai multe aspecte legale,care prin meaplicare .va pot cauza si consecinte.
Va mai aduceti aminte ,intr-un trecut nu foate indepartat de sistemele performante de receptie programe bulgari? Sistemele respective,reprezentate de banalele lighene din aluminiu,asigurau o receptie de semnal substantial imbunatatit la utilizator cu ecranarea pe masura a sistemelor invecinate .Au fost multe situatii chiar de notorierate ,puternic mediatizate la acea vreme ,referitor la neajunsurile cauzate autoritatilor si institutiilor utilizatoare de sisteme performante, care erau bruiate sau ecranate de banale ligheane,detinatorii ligheanelor fiind obligati la dezafectarea instalatiei inclusiv prin hotarare definitiva si irevocabila dispusa de instanta de judecata.