avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere srl

Daca am fost unic asociat intr-un SRL, care acum are activitatea intrerupta, mai pot deschide o societate comerciala unde sa fiu unic asociat ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:36, 16 Decembrie 2016
Buna seara,
NU!
Legea interzice ca o persoana sa aiba calitatea de asociat unic in mai mult de o societate comerciala cu raspundere limitata
Art. 14 Legea 31/1990
(1) O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si asociat intr-o alta srl adinaadina adinaadina Buna! Am si eu o intrebare: poate si o pers. asociat unic intr-un srk si asociat (impreuna cu sotul/sotia) intr-un alt srl? (vezi toată discuția)
Asociat la mai multe societati comerciale letstrycj letstrycj Buna dimineata. As dori sa stiu daca exista un numar maxim de societati comerciale la care poate fi asociata o persoana. (si baza legala). Multumesc. (vezi toată discuția)
Asociat unic in romania si strainatate AlexisAlexis AlexisAlexis Buna ziua, Am marea rugaminte daca imi puteti la urmatoarea intrebare : In concordanta cu legea societatilor comerciale o persoana nu poate fi asociat ... (vezi toată discuția)