avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cedare/vindere credit imobiliar, posibilitate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cedare/vindere credit imobiliar, posibilitate recuperare din banii investiti la inceput

Buna ziua. Eu cu logodnicul meu am facut un credit "Casa Mea" printr un program BCR. Am dat avans la inceput 20000 euro iar creditul luat este de 27200 euro pe 30 ani. El este principalul platitor la credit iar eu sunt co platitor.
Casa are 2 etaje identice cu acelasi numar de camere etc iar in acte figureaza fiecare detinator a 50% din proprietate.
Au trecut 3 ani de la initierea acestui credit si din nefericire ne vom desparti. Nu suntem casatoriti si as dori sa stiu ce se intampla cu acest credit? Logic ca banca va lua casa daca nu se va mai plati dar acest lucru nu ne convine caci am investit niste bani in casa si in credit. Se poate vinde casa la un pret firesc si noul proprietar sa continue creditul iar eu sa raman cu suma incasata pe casa intreaga sau pot vinde casa urmand sa sting datoria fata de banca si sa raman cu ce mai raman... sau care este solutia in acest caz? Pe mine ma intereseaza doar sa mi recuperez minimul de 20000 euro pusi la bataie la inceputul acestui proiect. Multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 09:56, 22 Decembrie 2016
Puteti cauta un cumparator care sa plateasca numerar sau cu un credit de la alta banca sau aceeasi banca ori sa preia creditul daca este ma avantajos. Nu veti putea vinde decat in situatia in care acoperiti restul de credit indiferent prin orice metoda.
Cu el ati discutat, ce doreste ?
Dvs ce doriti? Puteti prelua creditul si sa ramaneti cu casa ?
Aveti scris pe acte cum ati dat banii ? ca dvs ati dat 20 mii ei restul e pe credit ?
Nu inteleg de ce ati trecut cote egale daca dvs ati dat 20 mii , urmanda ca cei 27 mii sa ii platiti impreuna..

Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cum adica sa ramaneti cu suma incasata pe casa intreaga? Casa era cumparata 50-50 inteleg, cum sa ramaneti dv. cu toata suma? Iar pretul cumparatorului, acela firesc, ce inseamna, cuprinde creditul sau nu?
Conteaza foarte mult ce parere are si viitorul fost sot despre partaj si daca recunoaste ca dvs. ati investit 20.000E integral din surse proprii. Daca el neaga ca cei 20.000E v-au apartinut in totalitate, va trebui sa aduceti dovezi ca este asa cum ziceti dvs. In lipsa dovezilor se va merge pe cota de 50-50% exact asa cum e in contract. Posibilitatile sunt prea multe ca sa fie enumerate aici si doar daca reveniti cu lamuriri, se poate reduce numarul acestora.
Sa inteleg ca este vorba de o casa, nu de un apartament? Si ca aceasta are aceeasi structura la parter cat si la etaj? Ar putea fi separat parterul printr-o intrare separata? Care este valoarea imobilului pe piata?

Alte discuții în legătură

Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)