avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

buna ziua
m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la tara cu valoare de 20000 de euro, un teren de circa 4000 euro, inca o casa la tara de circa 5000 de euro si un apartament care este ipotecat de banca. Pe langa aceste bunuri mai sunt si 2 copii care sper ca raman cu mine. Cam care ar fi cea mai ieftina procedura si la ce suma s/ar ridica costurile? Cine trebuie sa plateasca din noi doi mai mult, avand in vedere ca apartamentul neipotecat , casa de la tara de 20000 de euro ar ramane la mine?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:06, 10 Februarie 2012
1. ar fi intelept sa va angajati un avocat
2. daca copiii sunt minori nu puteti divorta amiabil la oficiul de stare civila sau la un notar public
3. chiar daca va intelegeti, divortul trebuie facut prin instanta
4. partajarea de bunuri ramane o dezbatere separata. In acest caz puteti incheia o tranzactie amiabila la notar.
5. daca nu va intelegeti trebuie sa faceti o actiune separata pentru partajul de bunuri.
6. Teoretic, bunurile sau valoarea lor, se impart/e in doua parti egale ( 50 la 50). Cel care pretinde ca ar "merita" mai mult, trebuie sa faca proba, dovada ca pretentia lui este legitima.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Chiar daca aaveti copii, puteti divorta la notar , insa doar daca va intelegeti pe toate aspectele. Sotia e de acord ca minorii sa aiba domiciliul la dvs ?
Pentru divort, partaj puteti apela si la mediator sa incheiati impreuna un acord, dupa care va prezentati in instanta pt ca aceata sa ia act de intelegerea dvs.
Pt partajul casei cu ipoteca si preluarea creditului va trebui sa obtineti acordul bancii.
Asa e, daca va veti intelege le puteti face pe toate la notar. Ma indoiesc de faptul ca ar fi mai ieftin insa...
Daca va intelegeti, va intelegeti si cine si cum sa plateasca cheltuielile, altfel inseamna ca nu prea aveti intelegere daca va impiedicati tocmai de asta.

Mai bine verificati la un avocat care sunt variantele. Ca nu avem nici estimarea tuturor bunurilor ca sa ne apucam sa facem calculatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj fifere fifere cost divort + partaj amiabil detin un apartament cu 2 camere prin prima casa in valoare de 61.000 euro (contract de vanzare cumparare) si o masina cu o ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,eu am divortat de sotia mea in 2010in iulie,iar doamna imi cere 85000 de lei pe apartament cu 2 camere, plus toate inbunatatirile de ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)