avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna ziua,eu am divortat de sotia mea in 2010in iulie,iar doamna imi cere 85000 de lei pe apartament cu 2 camere, plus toate inbunatatirile de ex.faianta,gresie baterii baie tot ce este in baie,toate geamurile termopan,faianta bucatarie,parchet melaminat,bucatarie+hol,usa la intrare,calorifere,instalatii etc.la toate ia lea pus un pret,locuiesc in in valea jiului.o zi buna astept va rog.PS am cumparat apartamentul in 1997 impreuna cu 9.000.000.0 lei vechi.este trecut in contract de vanzare cumparare.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:28, 22 Mai 2011
Cum va cere doamna toate aceste sume? doreste sa faca un partaj voluntar, adica pe cale amiabila la notar sau cum v-a comunicat pretul??
E bine sa cereti parerea unui expert, care sa stabileasca exact valoarea apartamentului si a investitiilor efectuate in timpul casatoriei si cu cat a contribuit fiecare, in cazul in care nu veti merge pe prezumtia legala de 50/50, contributie a fiecarui sot.
sotia a trimis niste hartii la avocatul dansei de cand am divortat si el ma anuntat pe mine si mia dat aceste date deocamdata nu este nici un proces,dar eu vreau sa ma documentez cam cum stau lucrurile.multumesc tare mult,o zi buna va doresc.
daca valoarea pe piata a ap e de cca 40000 de euro, 20000 i s-ar cuveni ca sulta daca doriti sa ramaneti dvs cu ap. daca nu va permiteti s-o despagubiti sau nu va doriti ap, il puteti vinde impreuna si sa impartiti banii. sau poate il doreste doamna si atunci va da dansa suma pe care acum o solicita.
incercati sa va intelegeti amiabil asupra partajului, daca ajungeti in instanta, va costa si va dura mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de rezervare Ligia-Elena Ligia-Elena Buna ziua , este obligatoriu ca in contractul de rezervare sa fie trecute si urmatoarele : Apartamentul va fi branșat la toate utilitățile (gaze și ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)