avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Rezidenta fiscala si domiciliu
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Rezidenta fiscala si domiciliu

Buna seara,
lucrez de 4 ani in Germania,platesc toate taxele acolo,impozit etc.In Romania nu am lucrat niciodata.
Cum pot afla daca sunt rezident fiscal sau nu in Romania?
In mod normal veniturile obtinute din salarii se inpoziteaza numai de catre statul in care le-ai obtinut sau daca ai dubla rezidenta fiscala se vor impozita dublu?
De unde pot afla daca mai sunt sau nu rezident fiscal in Romania?Am fost la ANAF si ma plimba de la un birou la altul nu imi poate spune nimeni.Mentionez ca nu sunt rezident in Germania ci am inca domiciliul in Romania.daca stau mai mult de 183 zile pe an in Germania trebuie sa imi schimb domiciliul respectiv sa obtin rezidenta?
Intentionez sa infiintez o firma in Romania.Dividendele obtinute trebuie sa le impozitez si in Germania pentru ca sunt ale unei persoane fizice si nu ale firmei nu?
Rezidentii fiscali in Romania platesc impozite pe dividende mai mari decat nerezidentii fiscali?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Dividende obtinute de nerezidenti fetco fetco care este cota de impozitare a dividendelor obtinute de un nerezident italian persoana fizica .Dar a unei societati italiene? Multumesc (vezi toată discuția)
Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)