avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... inm 5 ani posibilitate derogare
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

inm 5 ani posibilitate derogare

Intrebarea mea este daca este posibil ca mai am 1 an si jumatate pana as face 5 ani vechime juridica.
Se poate sa particip la aceasta sesiune in anul in care eu implinesc 5 ani de vechime juridica? dk examenul e in februarie si eu abia in mai fac 5 ani vechime efectiva?
Cine imi poat eda o asemenea derogare?
Si o intebare pentru cei ce au participat la aceasta sesiune> cum este examenul? Stiu ca e o intrebare generala dar as fi curios sa aflu
Cel mai recent răspuns: ContSters44854 , utilizator 21:59, 5 Septembrie 2009
trebuie sa ai vechime 5 ani impliniti la data sustinerii testului grilA . nu cred , mai degraba sunt ferm convinsa cu nu poti obtine o astfel de derogare
daca de uiti pe inm-lex.ro vei vedea sb date in anii anteriori . o opinie personala - e mai simplu ( intrebarile sunt mai explicite si nu atat de intortocheate ) decat ex de la inm

iata prima parte a anuntului de pe inm :
La concursul de admitere în magistratura pot participa fostii judecatori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut de art. 87 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, precum si magistratii-asistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani, la data sustinerii testului griladaca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2) si, dupa caz, la art. 32 din Legea nr. 303/2004.

Concursul de admitere se organizeaza anual sau ori de câte ori este necesar, de Consiliul Superior
iar vizavi de organul competent sa dea o astfel de derogare , ar trebui sa fie CSM-ul
insa ei spun ceva de genul : verificarea indeplinirii conditiilor pt concurs este de competenta exclusiva a comisiei de examen
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
e mai simplu deci cel de 5 ani?
puneam intrebarea cu derogarea pt ca stiu ca akm 1 an sau 2 absolventi din acad de politie bucuresti , incadrati la politie, au putut sa participe fara a avea ink vechimea de 5 ani.
De fapt am auzit si nu stiu cu certitudine acest lucru.
Din acest motiv am adus in discutie acest aspect....
tu ai incercat la sesiunea asta de 5 ani, ENGFULL?
La absolventii Academiei de Politie mi se pare ca se pune la vechime si scoala, deci aveau din start 4 ani + anii de munca efectiv ca organ de cercetare . Nu sunt sigura ca asa e, stiu ca la pensionarea din MAI se adauga si scoala ca vechime.
Stimati absolventi de facultate de drept,

(sau nu?! - pentru ca din discutiile de pana acum in legatura cu subiectul nu prea arati ca sunteti juristi)

O conditie, ca sa poti da examenul de admitere cu 5 ani vechime este aceea de a fi licentiat in drept, si evident ca vechimea in specialitatea juridica necesara se calculeaza din momentul in care s-a absolvit aceasta forma de invatamant si s-a inceput munca specifica.
E ilogic sa sustineti ca anii de Academie constituie vechime, in conditiile in care in acea perioada candidatul nu era inca licentiat in drept, pentru ca tocmai de aceea urma cursurile Academiei!!!!
In al doilea rand, in lege se spune ca, in ceea ce-i priveste pe politisti, pot sa sustina examenul numai ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice. Asta inseamna ca nu orice absolvent al Facultatii de drept a Academiei, ci numai unul care exercita atributii de politie judiciara, aceste atributii fiind exercitate in baza avizului Procurorului General al Romaniei. Deci numai daca are un astfel de aviz si daca are o vechime de 5 ani de la data emiterii avizului poate sa se inscrie pentru a sustine examenul de admitere.

Inca ceva: daca vreti sa fiti buni profesionisti, in primul rand eliminati din limbaj "am auzit", pentru ca un jurist se bazeaza pe fapte certe, nu pe zvonuri. Principala sursa de informatie trebuie sa fie LEGEA, iar inainte sa intrebe, trebuie sa cerceteze singur legea si abia apoi sa intrebe, daca nu gaseste raspunsuri.
nu am sa inteleg niciodata aciditatea oamenilor !!!!
daca stii sa raspunzi curiozitatii unui om , raspunde , daca nu .... mai bine ignora !
la ce foloseste rautatea ?
@ionu roman
nu am incercat inca la ex de admitere - astept sa se adune anii !!!
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura consilier juridic veratena veratena este vreo diferenta intre a avea vechime ca si cons.jur.si a fi inregistrat la UCJR?In sensul:ma pot folosi de aceasta vechime pt a intra in Magistratura, fara ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna seara va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine un absolvent USH la (zi) licentiat in drept cum poate devenii procuror in afara de cursurile de la ... (vezi toată discuția)
Academia de politie si facultatea de drept Imanent Imanent - Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)? - Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot ... (vezi toată discuția)