Buna seara,
Am facut un an de facultate la buget 2015-2016, iar anul acesta m-am inscris la o alta facultate in care de asemenea sunt la buget. Acum vreau sa renunt la acest an din motive personale iar cei de la aceasta facultate mi-au spus ca trebuie sa platesc taxa anului.
Eu stiam ca 4 ani sunt alocati invatamantului la buget, iar abia dupa trebuie sa platesc taxa. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc!
Trebuie sa plătești. Deja ai pierdut un an de la buget la prima facultate. La cea de-a doua trebuie sa plătești anul 1,iar daca la sfârșitul anului ai obținut media care se încadrează la buget, abia din anul 2 poți sa fii din nou la buget.
Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale
Art.141
Instituţia de învăţământ superior semnează cu fiecare student/student-doctorand/cursant/cercetător postdoctoral înmatriculat la un program de studii un contract de studii universitare în concordanţă cu prevederile regulamentelor de organizare şi desfăşurare a programelor de studii şi cu respectarea legislaţiei în vigoare. Contractele de studii nu se modifică în timpul anului universitar.
Nu ati semnat un astfel de contract ? Daca da, verificati in cuprinsul acestuia prevederile referitoare la plata acelei taxe.
Bursa doctoranzi
excelenta32
buna seara. as dori sa stiu care este sursa platii burselor de doctorat? banii vin de la minister cu directia stricta ,,burse doctoranzi\\"??? sau fiecare ... (vezi toată discuția)
Doctoranzi
divele
-exista vreo perioada in care studiile doctorale, de zi, cu bursa nu se iau ca vechime in munca ptr. stabilirea sporului de vechime in munca, in cadrul ... (vezi toată discuția)