avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... schimb CCC intre mama si tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

schimb CCC intre mama si tata

Buna ziua,

In luna iulie 2016 am nascut si am optat pt CCC pe 2 ani. Acum, in ianuarie 2017, deci dupa aprox. 6 luni, as dori sa imi reiau activitatea si sa ramana sotul meu in CCC. Am fost la Serviciul Public de Asistenta Sociala din localitate (Turda, jud Cluj) si ni s-a spus ca nu se poate, ca daca am optat pt doi ani, sunt obligata sa stau acasa cel putin 1 an si sotul nu poate intra in CCC acum din ianuarie. Ca nu cunoastem legea si ca acestea sunt normele de aplicare ale ei. Mie personal mi se pare aberant asa ceva. Este adevarat? imi puteti da mai multe informatii? Mentionez ca eu sunt P.F. A. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 23 Decembrie 2016
Nu este adevarat ce vi s-a spus.

art.11 din OUG 111/2010
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;

b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.

(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. b), persoana care a solicitat iniţial concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

(3) În cazul în care persoana care a solicitat iniţial concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului optează pentru concediu fără plată, acesta constituie perioadă asimilată în sensul art. 2 alin. (5) lit. i).

Prin urmare, legea prevede o durata minima a CCCpentru celalalt parinte, astfel acesta poate intra in CCC si pe o durata mai mare de o luna.
Multumesc! Oare cui sa ma adresez daca doamnele refuza sa preia dosarul sotului si o tin in continuare pe varianta lor?
Adresati-va ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
E-mail: secretariat@mmanpis.ro
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa intru in concediu de crestere a copilului dupa intoarcerea sotului meu la munca? biancadan biancadan Soţul meu a optat pentru concediul de crestere al copilului -nascut in 27 iulie 2014-pana la un an si eu m-am intors la serviciu. La intoarcerea lui la ... (vezi toată discuția)
Neclaritati oug 111/2010 CristinaM31 CristinaM31 In situatia in care am ales concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2ani ai copilului (primul an am solicitat concediu pentru crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu chirea chirea Buna seara am si eu o intrebare , pentru cine ma poate ajuta, Daca ma intorc la serviciu dupa 6 luni ale copilului , pentru a putea beneficia de suplimentul ... (vezi toată discuția)