avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasare dosar penal

Buna seara,

Cine mi-ar putea oferii niste lamuriri cu privire la un dosar penal in care am calitate parte vatamata:

-am suferit un accident rutier, fiind participant la trafic pe bicicleta, in care am fost vatamat corporal din culpa (art. 196 CP), ulterior soferul masinii care m-a lovit, a mutat masina fara acordul organelor de cercetare (art. 338 CP) pana la sosirea lor (ceea ce am surprins in format foto si video si totodata pe camerele video din zona), pana la sosirea acestora. Culmea, ca s-a dat clasarea cauzei, chiar daca in plangerea penala pe care am formulat-o, am mentionat ca a existat real concurs de infractiuni (art. 38 CP). Il consider un abuz in serviciu (art. 297 CP) si favorizare faptuitorului (art. 269 CP), din partea organelor judiciare ale politiei si implicit a procurorului parchetului care instrumenteaza cazul. Am castig de cauza daca depun plangere impotriva lor (organelor de cercetare)? Si care ar fi institutiile care cerceteaza aceste situatii.

In alta ordine de idei, a facut infractiuni si a scapat nevinovat, pe motiv ca "fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege".
Consider ca, coruptia troneaza!!!

Va multumesc si astept un raspuns

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la o speta:
-conducatorui unui autovehicul, produce un accident rutier, din care rezulta vatamarea corporala a unei persoane (art. 196 cp). Pana la sosirea organelor de cercetare (politie, criminalistica), modifica urmele accidentului (art. 338 cp), mutand autovehicului din locul unde se oprise initial. In prezenta ipostaza, conducatorul auto intruneste elementele constitutive sub aspectul infractiunii de concurs (art. 38 cp), real sau formal?

Multumesc si sper sa primesc un raspuns

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:42, 2 Ianuarie 2017
Soferul vinovat avea permis(?), consumase bauturi alcoolice sau substante psihoactive?
Dvs ati primit zile de ingrijiri medicale, daca da, cate zile de ingrijiri medicale ati primit?
Avea permis, nu consumase bauturi alcoolice/psihoactive, 3 zile de ingrijiri medicale,
Vătămarea corporală din culpă prin care au fost produse leziuni traumatice pentru a căror vindecare au fost necesare 3 de zile de îngrijiri medicale nu este incriminată dacă fapta nu a fost săvârşită de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune.
Si mutarea masinii pana la sosirea organelor de cercetare?

Multumesc pt raspuns
Mutarea trebuie privita in sensul producerii unor consecinte juridice ilegale in favoarea faptuitorului ori a altei persoane, adica de a ascunde ceva, de a sterge urme, de a ingreuna cercetarile samd, astfel inca nu orice mutare, miscare vehicul egal infractiune.
Desigur, nu putem sa ne dam cu parerea asupra acelor imprejurari fara sa stim exact despre ce a fost vorba acolo, insa probabil că si cu mutarea si fara mutarea respectiva, consecintele ar fi fost aceleasi (repet, sub rezerva ca nu stim exact faptele).

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Trandafir213 Trandafir213 Buna seara,ieri data de 14.12.2019 varul meu a avut un accident pe o strada din comuna,s.a ciocnit cu un căruțaș,accidentul a avut loc din cauza persoanei ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis rosica rosica La conducere fara permis sub influenta bauturilor alcoolice, cu vatamare corporala de 89 de zile ingrijiri, daca partea vatamata a depus plangere pentru ... (vezi toată discuția)
Accident cu victimă (alcool la volan) Marinus84 Marinus84 Buna ziua Numele meu este Stoica Marian si data de 13.09.2017 am avut un accident cu victima din vina mea avand alcolemia 0,20. Victima a fost transportata ... (vezi toată discuția)