Buna seara,
Cine mi-ar putea oferii niste lamuriri cu privire la un dosar penal in care am calitate parte vatamata:
-am suferit un accident rutier, fiind participant la trafic pe bicicleta, in care am fost vatamat corporal din culpa (art. 196 CP), ulterior soferul masinii care m-a lovit, a mutat masina fara acordul organelor de cercetare (art. 338 CP) pana la sosirea lor (ceea ce am surprins in format foto si video si totodata pe camerele video din zona), pana la sosirea acestora. Culmea, ca s-a dat clasarea cauzei, chiar daca in plangerea penala pe care am formulat-o, am mentionat ca a existat real concurs de infractiuni (art. 38 CP). Il consider un abuz in serviciu (art. 297 CP) si favorizare faptuitorului (art. 269 CP), din partea organelor judiciare ale politiei si implicit a procurorului parchetului care instrumenteaza cazul. Am castig de cauza daca depun plangere impotriva lor (organelor de cercetare)? Si care ar fi institutiile care cerceteaza aceste situatii.
In alta ordine de idei, a facut infractiuni si a scapat nevinovat, pe motiv ca "fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege".
Consider ca, coruptia troneaza!!!
Va multumesc si astept un raspuns
Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la o speta:
-conducatorui unui autovehicul, produce un accident rutier, din care rezulta vatamarea corporala a unei persoane (art. 196 cp). Pana la sosirea organelor de cercetare (politie, criminalistica), modifica urmele accidentului (art. 338 cp), mutand autovehicului din locul unde se oprise initial. In prezenta ipostaza, conducatorul auto intruneste elementele constitutive sub aspectul infractiunii de concurs (art. 38 cp), real sau formal?
Multumesc si sper sa primesc un raspuns
[ mesaje conexate ]
Cel mai recent răspuns:
Szekely Barna , Consultant asigurari
22:42, 2 Ianuarie 2017