avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei (art.483 NCPP)

Buna ziua.Tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni iar dupa 9 zile de stat in coma a decedat.Timp de 2 ani inculpatul a sustinut ca nu este vinovat, timp in care sa facut o expertiza tehnica si una criminalística din care a rezultat ca este vinovat.Inculpatul a facut cerere de recunoastere a vinovatiei iar jdecatorul ia acceptat cererea si a dat solutia (la condamnat la 3 ani cu suspendare).Intrebarea mea este daca facem apel se poate schimba decizia primului judecator , am avea sanse la o decizie mai decenta decat cea data pana acum? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:29, 2 Ianuarie 2017
Daca nu s-a încheiat tranzacţie sau acord de mediere cu privire la acţiunea civilă, instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă, cred ca stiti acest aspect?
Daca va referiti la latura penala, instanta de control judiciar nu o sa ii poata aplica o pedeapsa mai aspra decat cea pe care a stabilit-o inculpatul cu procurorul in acord, poate insa sa va admita apelul, sa desfiinţeze sentinţa prin care acordul de recunoaştere a fost admis si sa respinga acordul, dacă apreciază că soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat este nelegală sau nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului.
Multumesc pentru raspuns.In legatura cu partea civila nu stim nimic .stim decat despre dosarul penal În baza art. 486 alin.2 Cod procedură penală lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca...Va multumesc inca o data si va doresc Craciun si sarbatori fericite.
Nu v-ati constituit parte civila in procesul penal?
V-ati luptat in permanenta doar sa primeasca o condamnare? Ati uitat de drepturile dvs ce decurg prin constituire de parte civila? Daca s-a inchis latutra penala si nu v-ati constituit parte civila in dosarul penal, atunci mai aveti o sansa, adica sa faceti o actiune civila daca inca nu au trecut 3 ani de la data accidentului sau sa va adresati asiguratorului unde era masina asigurata, daca doriti o rezolvare rapida si fara costuri mari. Cel mai bine sa faceti aceste demersuri singuri. Daca apelati la un intermediar atunci beneficiile dvs pot scadea destul de mult. Pot aparea probleme daca masina era asigurata la o companie care este in faliment sau care urmeaza sa intre in faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemulțumit de hotărârea judecătorească. cum ar trebui să procedez dacă vreau daune morale de la inculpat? marius15g marius15g Buna ziua ! Sunt nemulțumit de hotărâre judecătorească adusa inculpatului. Eu in calitate de parte vătămată vreau sa ii cer daune morale. Ce este de ... (vezi toată discuția)
Acord de recunoastere AlinAlin77 AlinAlin77 Salut, referitor la incheierea unui accord de recunoastere a vinovatiei, ce se intampla dupa ce acesta a fost semnat ? In cat timp aflu daca acesta este sau nu ... (vezi toată discuția)
Actiune civila delictuala. o institutie de creditare a acordat ... monicadaniela1984 monicadaniela1984 Actiune civila delictuala. O institutie de creditare a acordat un imprumut si a ramas cu suma nerecuperata, intrucat titulara de contract a falsificat actele ... (vezi toată discuția)