avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... coruptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

coruptie

buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi spuneti in ce infractiuni se incadreaza urmatoarele fapte:


seful de la personal de la o institutie publica ii da subiectele rezolvate unei rude cu o zi inaintea de examenul pentru ocuparea unei functii, pentru a asigura ruda respectiva cu postul oferit de respectiva institutie.
Cel mai recent răspuns: leonarrrd , utilizator 11:32, 21 Ianuarie 2017
Buna seara,
Eu cred ca este abuz in serviciu, dar poate ca o sa va raspunda mai precis cineva care stie precis
n-ar fi mai curand art. acesta?



Infracţiuni de serviciu
Art. 304
Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice
(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
(3) Dacă, urmare a faptei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), s-a săvârşit o infracţiune împotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse în Programul de protecţie a martorilor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani, iar dacă s-a comis cu intenţie o infracţiune contra vieţii, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani.

nu are nimeni nicio idee despre incadrarea clara a faptei postate de mine?
haideti, va rog frumos, raspundeti-mi si mie la aceasta intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator gigione01 gigione01 Am fost convocat la o cercetare disciplinara prealabila.Pentru acest lucru am primit un convocator care continea data,locul si mai spunea niste numere de ... (vezi toată discuția)
Violare cont facebook ContSters301939 ContSters301939 Buna ziua.As dori sa stiu daca cineva depune o plangere in contextul ca eu am intrat pe contul de facebook al persoanei respective se poate ajunge undeva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)