avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda accident singurul implicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda accident singurul implicat

Buna ziua,

Recent, pe la 4 dimineata am derapat si alunecat cu masina intr-o rapa adanca de 25-30m. Nu am patit nimic din fericire dar masina dauna 70%. Singurul implicat fiind am sunat la 112 sa-mi trimita politia si ambulanta caci nu realizam cat de grava este situatia. Ambulanta nu au trimis-o caci daca am spus ca nu par sa fiu lovit dar au trimis un echipaj de politie care pe langa eliberarea autorizatiei de reparare m-a amendat cu 750 lei in baza art. 101 alin 9, art 123.( cel putin asa se intelege din proces- se vede foarte rau. Este corecta aceasta amenda? Am vreo sansa sa o contest si sa-mi recuperez cei 375 lei platiti jumatate?
Din mesajul dvs. nu rezulta cauza producerii accidentului de circulatie. Concret, nu rezulta cauza pentru care ati ajuns in rapa. Trebuie sa existe o nerespectare a regulilor de circulatie. In acest caz amendarea dvs. este corecta.
ing. Ioan Ciobanu
cu tot respectul dl. inginer drumul era alunecos si nu era material antiderapant deloc asta in primul rand si in al doilea rand (TU) ca politist nu poti sa ma amendezi pe ceva ce doar crezi sau presupui caci nu ai nicio dovada. Mi se pare o aroganta de nedescris in cuvinte cum cineva cere ajutor si de fapt te duci sa-i dai in cap si mai tare omului. Din pacate tara e condusa politic si de oameni incapabili......
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule vergil87
nu imi e foarte clar, dumneavoastra solicitati asistenta juridica sau doriti ca cineva sa va planga de mila?
Raspunsul domnului cioan este perffect corect, daca agentul de politie, care e agent constatator, a constatat/evaluat ca accidentul a avut loc ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie, atunci amenda e perfect legala. Daca amenda e corecta dpdv moral sau nu, aia e alta poveste.
Pentru a primi sfaturi lamuritoare, ar trebui sa descrieti situatia in care s-a petrecut accidentul in detaliu.
De asemenea, daca considerati ca ati fost nedreptatit de catre decizia agentului, puteti contesta pv-ul contraventional.
Art. 123 nu cred ca e, ala se refera la niste atributiuni ale Ministerului Apararii, art. 101 alin. 9 poate fi, pentru ca ala zice:
Articolul 101
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
.....
9. nereducerea vitezei in cazurile prevazute de regulament;

da, fiecare interpeteaza cum doreste.

- daca cineva poate sa ma sfatuiasca avand in vedere cele 2 postari anterioare este binevenit intrucat pentru altfel de discutii am destule persoane in jurul meu ca-si fac treaba cu brio;

- daca doreste cineva pot sa-i trimit procesul verbal pentru a fi vazut cum scrie- cat se poate citi: fapta savarsita este prevazuta de art. 123 lit.) b din ROUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 101 alin.1 pct 9 din OUG 195/2002. r

Alte discuții în legătură

Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)
Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)
Salut vin si eu cu o întrebare sunt cercetat penal după un ... Adriantimis12 Adriantimis12 Salut Vin si eu cu o întrebare Sunt cercetat penal după un accident rutier in care a decedat o persoana, expertiza ma scos nevinovat , acuma a ajuns ... (vezi toată discuția)