avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de preluare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de preluare minor

Buna ziua!
Inainte de toate, craciun fericit tuturor!

In urma cu cateva luni sa decis la judecatorie urmatoarele:

...dispune ca exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorului A. A. să se facă în comun de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorului A. A. la reclamanta V. E. Stabileşte în sarcina pârâtului A. Z. plata pensiei de întreţinere în sumă de 600 lei lunar în favoarea minorului A. A., de la data introducerii prezentei acţiuni, respectiv 07.06.2016, şi până la majorat. Stabileşte în favoarea pârâtului A. Z. următorul program de vizitare a minorului: -vizitarea cu preluarea minorului de la domiciliul reclamantei din Miercurea Ciuc, în fiecare zi de marţi, de la ora 16 la ora 18, şi în fiecare zi de vineri, de la ora 09.00 până la ora 17.00, -câte o săptămână în luna decembrie a fiecărui an din vacanţa de iarnă, în care să fie cuprinse alternativ Crăciunul în anii pari şi revelionul în anii impari, Crăciunul din anul 2016 urmând a fi petrecut la mamă. -câte o săptămână în vacanţa de primăvară, urmând să alterneze prima săptămână în anii impari şi cea de a doua în anii pari, -patru săptămâni în vacanţa de vară.

Intrebarea este daca acest program de vizitare cu preluare este valabil si in vacanta? Adica, mama sustine ca nu trebuie sa lase minorul in timpul vacantei cu mine in afara de acele sapte zile la care am dreptul, nu si in zilele de marti si vineri.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
gaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:43, 8 Ianuarie 2017
mama are dreptate, aveti pe perioada vacantelor alt program.
Unde scrie ca pe perioada vacantelor este alt program?..... eu vad altceva..."vizitarea cu preluarea minorului de la domiciliul reclamantei din Miercurea Ciuc, în fiecare zi de marţi, de la ora 16 la ora 18, şi în fiecare zi de vineri, de la ora 09.00 până la ora 17.00,"
asa e logic, dar daca i se pare altfel, nu are decat sa ceara lamurirea dispozitivului la instanta.

daca ar fi asa cum ziceti, in vacanta de vara tatal are dreptul sa ia o luna copilul in vacanta si sa si-o petreaca cu el. Mama nu ar avea acelasi drept sa plece o luna cu copilul? Nu ? Poate pleca in concediu numai de sambata pana luni si de mircuri pana vineri ? Atat?
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Si tatal ce trebuie sa faca .... in saptamana de vacanta sa duca copilul marti si vineri inapoi acasa? Da, daca copilul ar sta la ambii parinti in mod egal, dar asa ???
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
kromred, utilizator
Tocmai asta explicam, ca in vacante e program special de vacanta- cum a scris userul in primul mesaj.

Alte discuții în legătură

Preluare minor conform hotararii judecatoresti gaz gaz Buna ziua. Am un fiu de 2 ani jumate, care momentan este la mama sa. Mama lucreaza in Miercurea Ciuc, insa in vacanta sta cu parinti sai intrun sat la 75 ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Custodie lavinia_serban lavinia_serban Buna seara, Sotul meu este la a2a casatorie, iar din prima are un baiat. El are program de vizita in prima si a treia saptamana din luna, de vineri de la ora ... (vezi toată discuția)