avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Preluare minor conform hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Preluare minor conform hotararii judecatoresti

Buna ziua.

Am un fiu de 2 ani jumate, care momentan este la mama sa. Mama lucreaza in Miercurea Ciuc, insa in vacanta sta cu parinti sai intrun sat la 75 km.
Anul trecut Instanta a hotatrat urmatoarele:

...dispune ca exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorului A. A. să se facă în comun de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorului A. A. la reclamanta V. E. Stabileşte în sarcina pârâtului A. Z. plata pensiei de întreţinere în sumă de 600 lei lunar în favoarea minorului A. A., de la data introducerii prezentei acţiuni, respectiv 07.06.2016, şi până la majorat. Stabileşte în favoarea pârâtului A. Z. următorul program de vizitare a minorului: -vizitarea cu preluarea minorului de la domiciliul reclamantei din Miercurea Ciuc, în fiecare zi de marţi, de la ora 16 la ora 18, şi în fiecare zi de vineri, de la ora 09.00 până la ora 17.00, -câte o săptămână în luna decembrie a fiecărui an din vacanţa de iarnă, în care să fie cuprinse alternativ Crăciunul în anii pari şi revelionul în anii impari, Crăciunul din anul 2016 urmând a fi petrecut la mamă. -câte o săptămână în vacanţa de primăvară, urmând să alterneze prima săptămână în anii impari şi cea de a doua în anii pari, -patru săptămâni în vacanţa de vară.

Mama copilului nu este dispusa sa predea in M-Ciuc, ma obliga sa il preiau din satul respectiv si ma ameninta ca va trebui sa-mi asum consecintele daca nu voi aduce inapoi copilul in fata porti parintilor ei, vineri la ora 19(marti nu il preiau, fiindca nu ma lasa mai mult de 2 ore - cea ce nu este destul pentru a ma deplasa dupa copil si sa-l si duc inapoi, asa ca il am la mine cu 2 ore mai mult vineri). Acest drum, pentru mine este mai mult de 300 km si 6 ore de calatorie.
Tocmai am lansat o cerere de modificare a programului in instanta, pentru a putea fii mai mult cu copilul.
Ce pot face, sa nu ma oblige sa merg pana acolo?
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
gaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: gaz , utilizator 21:48, 5 Iulie 2017
Doar prin executare silită o puteți forta dar durează.
Apelați la avocat daca exista probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cf Art 379 Alin 2 Cod Penal, mama trebuie sa asigure prezenta minorului in vederea preluarii pe drept de vizita cf hotararii instantei, adica la Miercurea Ciuc. In caz ca veti constata cu martor ca de cel putin 2 ori mama nu are grija ca minorul sa va fie prezentat ptr preluare, formulati o plangere penala la Politie.
Ea nu ma inpiedica sa il vad pe copil, daca ma duc in satul parintilor ei. Doar nu este dispusa sa mi-l dea in Miercurea Ciuc.
acest răspuns util
O plangere penala este fara efect.

Ea trebuie sa respecte hotararea.
Daca nu vrea sa o respecte va poate sicana.

Vedeti cum rezolvati ca problema trebuie abordata logic si tehnic problema sub aspect juridic.

O executare silita ar fi un inceput bun pe viitor...
Cazul dvs. trebuie analizat in detaliu ca sa puteti face ceva concret.
In mod generic puteti face cum v-am zis ca sa intrati intr-o operatiune juridica completa si concreta si nu sa pierdeti vremea aiurea...
Nu mizati pe faptul ca aveti dreptate ca in Romania puteti muri cu dreptatea in brate...si nu cred ca vreti sa fiti erou...
acest răspuns util
Ba puteți sa ii faceți plângere penala pt ca nu respecta hotărârea asa cum a fost data, dvs dacă va duceți 7 vineri la rand în Miercurea Ciuc, nu va găsiți copilul la adresa.
Totusi, în mod practic, trebuie înțeles ca nu are cu cine lasa copilul acum ca e vacanta, asa ca găsiți impreuna soluții. Poate îl luați dvs de la pari ți și îl lăsați în Miercurea Ciuc și îl duce ea înapoi sâmbătă.

Alte discuții în legătură

Program de preluare minor gaz gaz Buna ziua! Inainte de toate, craciun fericit tuturor! In urma cu cateva luni sa decis la judecatorie urmatoarele: [quot]...dispune ca exercitarea ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca yo85 yo85 Revin cu aceeasi problema sub alta formulare. Am tinut cont de toare sfaturile de pe acest grup, de avocat, am facut toate demersurile si degeaba. Am ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)