avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile limitat.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile limitat.

Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti dvs.in legatura cu chelt.sociale obligatorii de CAS 10,5% si sanatate CASS 5,5% a contribuabilului de la un Cabinet dentar, daca sunt deductibile sau nu .E obligatoriu sa le iau in calcul la cheltuieli penru a stabili venitul net,in sistem real.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adlala , utilizator 20:54, 30 Decembrie 2016
Da, acelea platite fata de venitul estimat in timpul anului si apoi se vine cu o recalculare a lor de catre cei de la finante, anul urmator. Cautati pe net instructiunile de completare la declaratia 200 si o sa vedeti acolo cum se calculeaza impozitul pe venit.
Multumesc pentru raspuns,am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 bellefille bellefille Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)