avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit local rezidential/nerezidential + casa de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit local rezidential/nerezidential + casa de marcat la inchiriere

1. Am o casa proprietate personala, pe care vreau sa o dau prin contract de comodat (folosinta gratuita) unei firme. Firma respectiva nu isi face acolo nici punct de lucru, nici sediu , nici sediu social, ci o inchiriaza catre o familie , deci o persoana fizica, cu destinatia locuinta, te termen lung , cu contract si facturare lunara, cum trebuie declarata si cum va fi considerata casa respectiva la calcularea impozitului local, rezidentiala sau nerezidentiala?
2. La inchirierea unui spatiu de locuire pe termen lung de catre o firma unei persoane fizice in baza unui contract, firma factureaza lunar chiria. La incasarea cash poate da chitanta, sau trebuie casa de marcat fiscala?
3. La inchirierea unui apartament in regim hotelier, de catre o firma unei persoane fizice, care sunt procedurile? a) Trebuie un contract ?sau b) Se emit factura si chitanta? sau c) Trebuie emise factura si bon fiscal? sau d) Se emite doar bon fiscal? Multumesc mult, Florin

Alte discuții în legătură

Apartament in regim hotelier IulianDita IulianDita Buna ziua. Administrez cateva apartamente in regim hotelier. Toate sunt inregistrate, platim impozit forfetar. Fiecare apartament are alt proprietar, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli srl narcis.moraru narcis.moraru Buna ziua, Detin un SRL cu sediul la domiciliul personal. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele: - doresc sa trec pe firma cheltuielile de la sediu (sau cat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă propietar persoana juridica - chirias persoana fizica RaduNNN RaduNNN Buna ziua, Detin o garsoniera intr-un bloc de apartamente finalizat in 2015, pe persoana juridica. Locuinta este inchiriata unei persoane fizice, cu ... (vezi toată discuția)