avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună Ziua - facilitati pentru persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună Ziua - facilitati pentru persoane cu dizabilitati

Concubina mea are Handicap accentuat grad 2 Permanent ,Epilepsie,și nu beneficiază de;Biletele gratuite de Transport,Gratuitate în rețeta lunară de medicamentele Depakine Chronos 500,Carbamazepină LPH 200 necesare (altfel face crize),Biletul gratuit de tratament Balnear ,ajutorul de 147 lei și ajutorul complementar de 60 lei lunar,Vă întreb în mod direct și doresc să m i s e și răspundă la această întrebare ,care este primul pas pentru a beneficia de aceste drepturi și ce acte sunt necesare pentru intra în drepturi conform legii......Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:45, 30 Decembrie 2016
Trebuie să vă adresați către DGASPC, acolo unde i s-a emis certificatul de handicap. Pentru a intra în posesia biletelor de călătorie să meargă acolo cu certificatul de handicap și buletinul. Dacă este primul an de când a obținut acel certificat, trebuie să facă unele demersuri pentru a intra în toate drepturile, inclusiv cele bănești.
272 lei are de primit total drepturi bănești pentru grad accentuat, și va primi prin poștă.
Tot prin postă va primi și certificatul de încadrare în grad accentuat.
Medicamentele sunt teoretic unele sunt gratuite, dar la farmacie tot va mai plăti o diferență de bani, și nu toate sunt 100% gratuite.
Va primi și un înscris(tot prin poștă) cu toate drepturile legale de care beneficiază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi au persoanele cu handicap gradul ii? mariana70 mariana70 Doresc sa aflu ce drepturi au persoanele cu handicap gradul II in afara de indemnizatia de 234 lei si cele 6 bilete gratuite de transport! Va multumesc! (vezi toată discuția)
persoana cu handicap accentuat paulabejan1958@yahoo.com paulabejan1958@yahoo.com BENEFICIEZ DE GRATUITATE LA SERVICIILE STOMATOLOGICE?DACA DA,LA CE CABINETE MA POT ADRESA?MENTIONEZ CA LOCUIESC IN ORASUL SLOBOZIA-IALOMITA. (vezi toată discuția)
Acordare bilete de tratament persoane cu dizabilitati alexandrina46 alexandrina46 Buna ziua. Am ales astazi, sa ma adresez dvs.in speranta ca ma veti putea ajuta sa rezolv urmatoarea speta. Sunt pensionara cu ... (vezi toată discuția)