avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta

Buna ziua,

In calitate de persoana juridica (PFA), am primit (in scris) o comanda de la persoana fizica X pentru niste produse pe care le-am adus din import si o parte din ele au fost personalizate. Persoana X a cerut facturarea pe SRL-ul Y, neavand nicio calitate in aceasta firma.

Comanda este ultima dintr-o serie mai lunga de comenzi, legatura de afaceri fiind veche de aproape 2 ani. Toate comenzile au fost date de persoana X, facturate pe firma Y, produsele ridicate si platite cash de catre persoana X.

Aceasta ultima comanda este neplatita de peste 6 luni si as vrea sa ma indrept impotriva persoanei X pentru a o obliga sa faca plata. Mai fac urmatoarele precizari:

- produsele personalizate au fost preluate de persoana Z si duse la firma Y, fara proces verbal, insa pot obtine in scris confirmarea ca a luat produsele
- produsele nepersonalizate se afla inca la mine, urmand sa le predau atunci cand se va face plata
- am comunicat persoanei X in scris (prin mail) factura care este pe firma Y si i-am solicitat sa faca plata pana la sfarsitul anului - nu am primit niciun raspuns
- pot emite factura pe persoana X, avand in vedere ca aceasta a dat comanda
- mi s-a comunicat ca firma Y nu a introdus in contabilitate niciuna din facturile care au insotit toate produsele livrate de-a lungul timpului.

In aceste conditii, va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa-mi recuperez banii si care ar fi calea pe care trebuie s-o urmez.

Alte discuții în legătură

Produse refuzate dupa mai bine de 20 de zile de la folosire. Xplode Xplode O firma (X S.R.L.)livreaza produsele comandate de catre un client persoana juridica(Y S.A.) pe baza de aviz de insotire, care a fost semnat de ... (vezi toată discuția)
Magazin online Adyonela Adyonela Buna seara. S-a deschis un magazin online pe PJ \\"X\\". In acest magazin sunt produse de la 3 firme: \\"X\\", \\"Y\\", \\"Z\\". Daca o persoana comanda ... (vezi toată discuția)
Livrarea bunurilor catre un tert Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Livrarea bunurilor catre un tert: X (cumparator) lanseaza o comanda de produse catre Y (vanzator). In comanda se stipuleaza ca aceasta tine loc de contract, ... (vezi toată discuția)