Buna seara. S-a deschis un magazin online pe PJ "X". In acest magazin sunt produse de la 3 firme: "X", "Y", "Z".
Daca o persoana comanda produse de la firma "Y", cine trebuie sa elibereze factura , "X"? Asta ar insemna ca "Y" trebuie sa-i factureze lui "X" acel produs pentru ca "X" sa-l vanda persoanei respective. Dar daca se face contract de inchiriere intre "Y" si "X" pentru tot magazinul, "Y" poate sa emita facturi?sau "X" mai poate sa emita facturi? Acest contract de inchiriere se anunta la finante si se plateste impozit pe chirie?
Sunt cam multe intrebari :sorry:, sper ca m-am facut inteleasa, multumesc.:frantic:
Facturile sunt completate de fiecare din firme, in functie de comenzile primite. Firma x administreaza magazinul online si directioneaza comenzile catre respectivele firme.
Pentru eventualele contracte de inchiriere dintre societatile comerciale nu se inregistreaza si nu se plateste impozit pe chirie. Venitul rezultat intra in calcului impozitului firmei.
Indraznesc si eu cu niste intrebari pe aceeasi tema: detin un magazin online si imi vand propriile produse. S-a ivit ocazia de a vinde si produsele altei firme pe site-ul meu.
Marfa respectivei firme (Y) va sta la mine, deoarece se doreste ca eu sa ma ocup si de livrare catre clienti in contul firmei Y.
As avea mai multe intrebari referitoare la subiect:
1. Ce act pot face intre mine si firma Y ca sa nu fie problema ca are stocata la mine marfa respectiva (in camera separata, fara a amesteca produsele firmei Y cu ale mele, care sunt de aceeasi natura); se poate face un comodat intre firma mea si firma Y, sau comodat intre proprietarii spatiului si firma Y? Nu se doreste nicio suma de la firma Y pentru stocarea marfii.
2. Ce act pot face intre mine si firma Y, pentru ca tot eu sa livrez marfa firmei Y catre clienti in contul acesteia. Am gandit aceasta deoarece cu siguranta clientii vor dori sa plateasca un singur colet in cazul in care cumpara atat produse ale mele cat si ale firmei Y.
Ma gandisem la contract de participatie (dar mi se pare complicat) sau poate de comision sau poate prestari servicii, deoarece firma mea are ca obiect de activitate si prestarti servicii de genul: secretariat, curier etc.