avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea somajului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea somajului.

Ce facilitati are un somer care isi gaseste de munca in alta localitate decat cea de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 3 Ianuarie 2017
Persoanele care isi schimba domiciliul pentru a incepe sa lucreze vor beneficia, la randul lor, de prime de mobilitate, acordate in functie de distanta fata de localitatea lor de domiciliu. De primele de incadrare si de instalare (denumite prime de mobilitate) se vor bucura somerii care se incadreaza in munca, cu norma intreaga, pe o perioada de cel putin 12 luni.

Prima de incadrare va putea fi obtinuta de somerii care se angajeaza pentru o perioada de cel putin 12 luni intr-o localitate aflata la cel putin 15 km distanta fata de cea de domiciliu sau de resedinta, iar cuantumul acesteia se va calcula la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi.

Prima de instalare se va putea acorda somerilor care se angajeaza pentru cel putin 12 luni, la o firma situata la o distanta mai mare de 50 de km fata de localitatea de domiciliu sau de resedinta, iar cuantumul va fi diferit, dupa cum urmeaza: •12.500 de lei pentru persoana fara loc de munca ce isi schimba domiciliul pentru a se angaja;
•15.000 de lei pentru persoana fara loc de munca ce isi schimba domiciliul pentru a se angaja si care este insotita si de membrii familiei; daca aceasta conditie nu mai este indeplinita, nu ai obligatia de a restitui banii primiti.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana tanara somera-ce beneficii poate avea angajatorul?? frank09 frank09 Buna seara Ce beneficii poate avea un agajator care angajeaza pe perioada nedeterminata un somer in varsta de 26-27 ani absolvent de scoala profesionala?Cum ... (vezi toată discuția)
În ce condiții se obține prima de instalare? LivioaraB LivioaraB Dacă m-am înscris la 1 august la Agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și mă angajez la 1 septembrie, pe perioada nedeterminata și la ... (vezi toată discuția)
Somaj Eliza Maria Eliza Maria Buna ziua, sunt somera si doresc sa-mi spuneti daca beneficiez de prima de instalare daca ma mut doar eu, fara familie in alta localitate . (vezi toată discuția)