avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Buna seara!

Am primit pe 24 decembrie o scrisoare de la executorul judecatoresc alaturi de o decizie de la tribunal de executare silita. Partea interesanta este ca, acel credit pt care sunt executat avea data scadenta acum aproape 7 ani deci s-a prescris datoria. Am inteles ca interventia prescrierii vine la cererea debitorului si nu intervine automat. Am facut contestatie in termen de 5 zile invocand prescriptia, alaturi de copii dupa acte, contracte, instiintarea executorului cu data postei...
Problema mea: cam cat dureaza la tribunal verificarea unei contestatii? astazi (03.01.2017) am primit la serivici instiintarea de poprire pe salariu... In tot acest timp poprirea este in desfasurare sau se opreste?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:22, 5 Ianuarie 2017
Am pățit ceva asemănător deși "datoria" nu a fost numai din vina mea! Poprirea e oprire, deci se oprește din salariu,dar nu mai mult de 30% din venitul net!
Trebuia sa fi cerut si suspendarea executarii silite, asta presupunea si plata unei cautiuni de 10 % din suma pretinsa.
Chiar si asa, puteti cere la final, daca veti castiga, intoarcerea executarii, iar creditorul va fi vevoit sa va dea banii inapoi.
Multumesc pt raspuns! Cam cat dureaza ca si timp (orientativ) rezolvarea unei contestatii de genul pe care am facut-o eu?
Poate dura cateva luni, poate 3, poate 5, poate mai mult, nu stiu. Am observat ca primul termen nu e stabilit prea tarziu de la data depunerii, pana in doua luni, apoi depinde cate termene sunt si la ce interval.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru contestare executare silita Gabriela83 Gabriela83 Ce acte sunt necesare pentru contestarea unei decizii de executare silita in cazul prescrierii unei datorii? Care este procedura in aceasta situatie, ... (vezi toată discuția)
Poprire cont salariu banca preda nela preda nela buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in acest moment am amenzi neachitate, si am primit instiintare de la impozite si taxe de la primarie, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Executare silita rami00 rami00 In noiembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la Bancpost in valoare de 3600 euro din care am platit ratele pana in iunie 2011, creditul era ... (vezi toată discuția)