avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe baza unor mesaje pe facebook
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe baza unor mesaje pe facebook

Buna ziua,

As avea o intrebare daca am CIM pe perioada nedeterminata si o "doamna" doreste sa imi faca rau care a plecat din cadrul firmei, avand calitatea de director hotel, poate ca noua delegate in locul ei sa faca demersuri sa imi inceteze CIM pe motiv ca am scris mesaj pe facebook catre o colega care a vorbit urat despre mine.I-am facut referat deoarece purtarea ei contravene regulamentului intern, dar ea are dovada ca I-am scris pe facebook un mesaj in care ii spun ca are problem serioase de personalitate si "bafta, ca vei avea nevoie".nu e un ton amenintator din partea mea, dar acum asta vor sa demonstreze.(sincer am zis bafta ca vei avea nevoie, pentru ca e nesimtita si tot timpul tese intrigi)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters406010 , utilizator 14:34, 5 Ianuarie 2017
Salut,

Nu cred ca poate fi vorba de o amenintare, cu atat mai mult cu cat amenintarea este o infractiune mentionata in codul penal:

Art. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Prin simpla discutie asupra colegei sau persoanei respective nu ai cauzat nici un prejudiciu cuiva - fie colegei ori companiei unde lucrezi.

Motivele de concediere trebuie sa fie serioase si stabilite in cadrul unei comisii de munca interne in compania ta, cum ar fi: daca se divulga secretul profesional, daca se saravsesc anumite infractiuni, daca se absenteaza nemotivat etc.

Mersi.
In regulamentul intern ce este prevazut cu privire la comportamentul salariatilor ?
Merci beaucoup pentru promptitudine!
in Regulamentul intern e prevazut sa nu ameninti, sa vorbesti jignitor, etc (dar am mai facut cercetari disciplinare altor college doar ca sefa lor nu stie sa isi resolve probelemele cu ele, nu au facut ceva grav, doar dispute ca aici asa stiu unele sa faca, si I-a scris in referat ca s-a purtat jignitor si ca a amenintat o colega- apoi I-am dat decizia de avertisment scris)pentru a demonstra ca e o amenintare fara a specula, cum face doamnisoara asta care asa procedeaza ea, nu poti relationa cu ea si asta o zic toti angajatii, trebuie sa ai dovezi serioase nu numai acel mesaj "bafta, ca vei avea nevoie"-asa am scris si altora in gluma ca asa ne scriem noi cand dam vreun examen etc..
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2017
ContSters406010, utilizator
Sunt prevazute ca abateri disciplinare , faptele savarsite pe internet , adica încălcarea normelor de comportare în afara unitatii ?????

Alte discuții în legătură

Avertisment user @thran  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Userul [b]@thran [/b] primeste avertisment pentru incalcarea in mod repetat a prevederilor art. 2.1 si 2.2 din Regulamentul forumului Avocatnet. 2.1. Nu ... (vezi toată discuția)
Ban temporar dlgoe Admin Admin Userul este banat 30 de zile pentru incalcarea constienta si repetata a punctelor 2.1 si 2.2 din Regulamentul forumului: 2.1. Nu jigni ceilalti ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Carmen Chicco Carmen Chicco Buna seara! Am avut o relație cu o persoană care a fost căsătorit, iar fosta soție nu s a împăcat cu ideea ca el si a refăcut o viață...a început ... (vezi toată discuția)