avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la numele purtat anterior casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la numele purtat anterior casatoriei

Ziua buna,

As dori sa stiu cum se va proceda in situatia de mai jos:
- am divortat si am acceptat ca fosta sotie sa ramana cu acelasi nume de familie;
- ea s-a recasatorit in 2016 si a trecut pe numele altui barbat;
- in acelasi an a depus dosarul pentru divort de actualul sot.
Din cate am citit, fostii soti vor trece la numele purtate anterior in caz ca nu se mentioneaza altfel. Prin urmare, ea va reveni la numele meu...
Initial, am acceptat acest lucru pentru ca fetita noastra sa imparta acelasi nume dar acum...
Se poate interveni in acest caz, in sensul in care nu mai vad o motivare pertinenta pentru a purta acest nume dat fiind faptul ca l-a schimbat fara nicio problema?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: FlorianVarain , utilizator 13:19, 5 Ianuarie 2017
Nu puteti interveni cand e vorba de numnele altei persoane. Dvs ati fost de acord candva ca doamna sa poarte acest nume, a fost singura data cand ati avut dreptul de a opta, acum nu mai are nevoie de acordul dvs nici ca sa il poarte, nici ca sa il schimbe.
Banuiam ca asa se va intampla...Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume purtat anterior alemate1974 alemate1974 Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere tulfuti tulfuti Buna seara va rog sa ma indrumatii si pe mine pt ca nu stiu unde sa apelez .Am fost casatorita dar nu mai eram inpreuna de 14 ani si nu am divortat din ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil buterflies buterflies sunt divortata , am o fetita de 6 ani. In urma divortului fostul sot nu a dorit sa ma lase sa pastrez numele , voiam sa fiu pe acelasi nume cu fetita . Pot sa ... (vezi toată discuția)