Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
[ link extern ]
Art. 56
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a)
neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari
a tuturor masurilor necesare pentru repararea si
mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a) , b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
b) fapta prevazuta la lit. d) , cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei;
c) faptele prevazute la lit. e) si f) , cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.
(3)
Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a) -e) se aplica persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevazuta la alin. (1) lit. f) functionarilor publici sau personalului angajat al autoritatilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societatilor furnizoare de servicii de utilitati publice.
(4)
Constatarea contraventiilor prevazute de prezenta lege, facuta la sesizarea oricarei persoane interesate,
precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac de catre persoanele imputernicite de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de imputernicitii acestora.
Indepartarea turturilor se poate face fie apeland la proprietarii de la ultimul etaj fie la pompieri sau alte firme care pot inchiria o nacela.
Inchirierea unei nacele este prohibitiva in cele mai multe cazuri ptr o asociatie de proprietari si din acest motiv se apeleaza la proprietarii de la ultimul etaj.
Pana la urma este vorba de spiritul civic, turturii pot fi indepartati de catre proprietari prin forte proprii, fara a se convoca in sedinta solemna camera deputatilor si senatul ptr stabilirea unei echipe care sa indeparteze turturii.
Daca nu doriti sa permiteti accesul in casa a unor persoane care sa indeparteze turturii in cauza, de ce nu ii indepartati dvoastra (in conditiile in care exista aceasta posibilitate)?
Si eu locuiesc la ultimul etaj, s-au format niste turturashi la streasina balconului si i-am indepartat simplu cu o coada telescopica pe care am folosit-o la zugravit. Fara comisie de la asociatie!:)
[ link extern ]