avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de creștere copil

Buna seara!Pot sa lucrez cu contract de colaborare cu 2 firme...1ora/zi, venit sub 3000lei/an desi sunt in CCC?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 7 Ianuarie 2017
OUG 111/2010
art.16
...
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Astfel, pe durata CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3189 lei intr-un an calendaristic fara a se suspenda plata indemnizatiei cu conditia ca activitatea de unde ati intrat in CCC sa fie suspendata pe durata CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri suplimentare in perioada ccc angicaa angicaa Vreau sa fac contract de prestate servicii ca farmacist cu o societate , pot obtine venituri suplimetare din pfi in perioada ccc fara sa mi se intrerupa plata ... (vezi toată discuția)
Lucru in cic buburucea buburucea Buna, sunt in concediu ingrijire copil si angajatorul ar vrea sa lucrez cateva ore pe luna, undeva la 8-10 ore pe luna. Cum pot face acest lucru legal fara sa ... (vezi toată discuția)
Cic si contract colaborare gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca este o forma de angajare/colaborare (cateva ore pe zi nu full time) care sa poata merge in paralel cu concediul de crestere ... (vezi toată discuția)