avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare la peste 50 km.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare la peste 50 km.

Am 46 de ani ,nu lucrez nicaieri dar nici nu primesc ajutor de somaj,deci nu sunt inregistrat ca somer.Pot beneficia de prima de instalare oferita de guvern dacă am gasit serviciu la peste 50 km.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 9 Ianuarie 2017
Potrivit art.75 alin.1 din Legea 76/2002 , persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

Asadar, daca v-ati gasit de lucru la peste 50 km fata de localitatea unde domiciliati in prezent, pentru a beneficia de o primă de instalare, va trebui sa va schimbati si domiciliul sau sa va stabiliti resedinta in localitatea unde ati gasit acel loc de munca sau in localitatile invecinate acesteia.
Mesaj reeditat
@ filipdorin
Dată post: Luni, 9 Ianuarie 2017, 08:30
Subiect: Angajare la peste 50 km.


Multumesc pentru raspuns dar am o nelamurire,legea prevede acordarea primelor de mobilitate pentru somerii inregistrati ori eu ,la 46 de ani ,datorita situatiei proaste din tara si zonei defavorizate in care locuiesc(fost centru minier)nu am fost niciodata inregistrat ca somer.Deci pot beneficia de aceste prime in cazul in care ma mut cu domiciliul la 130 km si am gasit loc de munca?Trebuie sa ma inregistrez in prealabil ca somer?Am vazut cum arata formularele ce trebuie depuse dar unde?Fac parte dintr-o familie monoparentala,am in intretinere un copil.Daca aceasta lege se aplica numai pentru cei ce iau sau au luat ajutor de somaj nueste de nici un ajutor in acest moment.

.....

In opinia mea , beneficiati de acea prima , dar pentru un raspuns cat mai exact ar fi bine sa intrebati la AJOFM sau la ANOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții se obține prima de instalare? LivioaraB LivioaraB Dacă m-am înscris la 1 august la Agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și mă angajez la 1 septembrie, pe perioada nedeterminata și la ... (vezi toată discuția)
Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)
Somaj Eliza Maria Eliza Maria Buna ziua, sunt somera si doresc sa-mi spuneti daca beneficiez de prima de instalare daca ma mut doar eu, fara familie in alta localitate . (vezi toată discuția)