avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Uscatoria blocului. Geam deschis sau inchis?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Uscatoria blocului. Geam deschis sau inchis?

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca din punct de vedere legal exista vreo lege care sa specifice un aspect referitor la uscatoria blocului. Geamul trebuie sa stea inchis sau deschis la uscatoria blocului?

Eu, impreuna cu alti vecini ne uscam hainele in acea incapare. Evident, fiind un spatiu suficient de mic, geamul sta mai mereu deschis (fiindca daca sta inchis toate mirosurile din bloc s-ar impregna in haine, nu?!).
Unul dintre vecini se plange spunand ca, din cauza ca geamul sta deschis are igrasie in casa si ca de acum incolo geamul sa nu mai fie deschis.

Cine are dreptate si cum se poate dovedi acest lucru?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: aaa21 , utilizator 10:29, 9 Ianuarie 2017
Dar dvoastra cum dovediti ca toate mirosurile din bloc se impregneaza in haine?
Daca uscatoria trebuie sa fie utilizata cu geamul deschis atunci nu mai era prevazuta cu fereastra ci cu un spatiu gol.
Uscatoria nu are aerisire?
Nu cred ca trebuie fii cercetator stiintific ca sa realizezi ca mirosul de ceapa calita etc. intra in haine atunci cand nu exista aerisire...
Acelasi lucru l-as putea intreba si eu, de ce mai exista geam cand puteau fi numai pereti ?
Cand sunt rufe la uscat ar trebui sa stea geamul deschis.
Daca vecinul are balcon inchis, intrebati-l daca intinde rufe in balcon si sta cu geamul inchis si in care situatie ii curge apa pe pereti, cu geamul inchis sau cu el deschis ?
@aaa21
Ati putea face un lucru de bun-simt care sa multumeasca pe toata lumea:
- cei care va uscati rufele in acea incapere sa modificati geamul, practicand o ferestruica oscilanta la nivelul de sus al geamului, astfel incat fereastra mare sa ramana inchisa, cu deschidere oscilanta in plan vertical doar a ferestruicii. Se stie ca acest fel de deschidere asigura o buna aerisire fara pierdere mare a temperaturii ambiante.

In felul acesta veti avea si aer proaspat la rufe, plus curent de aer pentru evitarea umezelii care sa provoace condens, dar si temperatura in acea incapere nu mai coboara la nivelul de a-l deranja pe vecin.

Altfel nicio lege nu va va scoate din neintelegerea iscata. Si de fapt nu exista nicio lege care sa regleze bunul-simt.

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
elga50, moderator
Aveti dreptate. Acel sistem exista deja, il folosim, geamul este in permanenta oscilobatant. Vecinul meu doreste sa stea inchis in totalitate...

Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator scara de bloc! sorin_marinas sorin_marinas buna seara, as dori cateva informatii, daca se poate si daca cineva cunoaste, in legatura cu uscatorul/balconul de pe scara blocului, si anume: daca ... (vezi toată discuția)
Intrebare geam uscatorie palier ferante ferante Buna ziua. Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare. Situatia este urmatoarea. Am achizitionat un apartament ce are ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si ... Silvia Dora Silvia Dora Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si bucataria, am schimbat tot , gresie, faiantă etc. Ne am mutat in decembrie. Apartamentul are ... (vezi toată discuția)