Buna trec si eu printr-o problema , acum vreo 4 luni de zile am comis un accident conduceam masina unui amic intre 2 sate din judetul Cluj la un momendat pierzand controlul masini am lovit o batranica care sa ales cu un umar dislocat aceasta avand nevoie de 14-15 zile de spitalizare . Am platit spitalizarea si am vrut sa ii platesc si doamnei daune morale dar problema e ca , copii doamnei imi cereau o suna iesita din comun ca sa nu depuna plangere 10.000 de euro cea ce mi sa parut exagerat de mult.
Asa vreau sa specific ca am condus masina fara sa detin permis auto pe langa asta nu am consumat bauturi alcolice facandumise testul la fata locului dupa care mi sau luat si probe de sange pentru a vedea daca am folosit droguri sau ceva substante (nu am folosit reiese si din test).
Acum o sa ajung in instanta as dorii sa stiu care ar putea fii pedepsea pe care o pot primi din partea judecatorului si daca este vorba de inchisoare cati ani se primeste pentru acesta fapta. Mai specific ca e prima abatere si cazierul era alb pana la acesta fapta si primul meu drup la politie.
Buna seara.
Art. 335 cod Penal
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Art. 196 C.Pen.
Vătămarea corporală din culpă
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
Art. 194 C.pen.
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
Coroborand:
Sa zicem ca luati 2 ani pentru conducere fara permis si mai luati un an pentru vatamare atunci veti face 2 ani si 4 luni (a se vedea art. 39 C.P)
Angajati-va urgent avocat, nu-i de joaca cu asa ceva.
Accident rutier
alana27
Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei.
A ... (vezi toată discuția)