avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnat conducere fara permis, cand pot da de permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnat conducere fara permis, cand pot da de permis?

Buna seara,

In aprilie 2015 am fost condamnat la 2,6 ani cu suspendare, pentru conducere fara permis (eu neavand niciodata permis - desi am facut scoala si am picat)

Dupa ce am intrebat mai multi instructori auto, mi s-a spus ca pot da de permis la un an de cand am fost condamnat, altcineva mi-a spus ca pot da de permis abia dupa 5 ani, deci sunt in dubii.

Daca as putea da de permis la un an de cand am fost condamnat, cum ramane cu cazierul? Adica acolo se va vedea ca am fost condamnat. Va influenta cu ceva acest lucru?

Later edit: momentan inca sunt sub supraveghere (pana in octombrie 2017)

Multumesc,
Vali
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
isshmen, utilizator
patrascu razvan a scris:

isshmen a scris:

La cat timp voi fi reabilitat?

Pentru ca nu ma prea pricep la ce tine de juridic, voi lasa link cu dosarul in cauza: [ link extern ]

Deci am fost condamnat la 1,6 ani, sau 2,6?

Dupa 5 ani si 6 luni intervine reabilitarea de drept.




Imi puteti spune, va rog, cum ati calculat?

Calculul e valabil si pentru cei care n-au avut niciodata permis?
De ce anumiti instructori auto mi-au spus ca pot da examenul dupa 1 an de la decizia definitiva (banuiesc ca e data de cand am fost condamnat 04/2015)?

Multumesc de ajutor.
ART. 165
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
ART. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
(3) În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere, dacă la acea dată hotărârea de condamnare era definitivă, sau de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, dacă actul de graţiere se referă la infracţiuni în curs de judecată.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
(5) În cazul condamnărilor succesive, termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.

Aveti 2 ani si 6 luni termen de supraveghere conf. hot. de condamnare la care se adauga cei 3 ani conf. art. 165 c.p.
De ce anumiti instructori auto mi-au spus ca pot da examenul dupa 1 an de la decizia definitiva

Pentru ca nu se pricep si cred in mod gresit ca dispozitiile art. 116 din OUG 195/2002 se aplica si in cazul dvs.
Am făcut școala de șoferi și când m-am dus la sala sa dau examenul Mia spus că nu am voie că am fost condamnat conducere fără permis dac am fost cond la un an închisoare după cat timp pot face reabilitarea
Care a fost mai exact solutia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere permis conducerein ce condiții Victhor Victhor In ce condiții pot obține permisul de conducre daca am avut condamnare penala cu executare pentru conducerr.fara permis ? (vezi toată discuția)
Am o condamnare de 2 ani și 9 luni cu suspendare și un termen ... Ionuț12321 Ionuț12321 Am o condamnare de 2 ani și 9 luni cu suspendare și un termen de i cercare de 3 ani.Decizia fiind definitivă din data de 02.11.2021...Din cate am citit ... (vezi toată discuția)
Buna. in 13 octombrie 2016 am primit o condamnare pe vechiul ... Sé Bastien Sé Bastien Buna. In 13 Octombrie 2016 am primit o condamnare pe vechiul C.P. de 3 ani cu suspendare si 6 ani supraveghere pt purtare abuziva. Cheltuielile au fost in ... (vezi toată discuția)