avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale E 101
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

E 101

Buna ziua!

Intrebarea mea este legata de una din etapele care trebuie parcurse pt obtinerea formularului E101 si anume adeverinta aceea de la ITM din care sa rezulte numarul mediu de salariati ai societatii / numarul de contracte de munca inregistrate la ITM.
Problema legata de acesta etapa este urmatoarea: am fost la ITM si doamna de acolo, foarte "draguta" mi-a raspuns f raspicat ca ei nu elibereaza asa ceva si ca de fapt trebuie noi sa dam o declaratie pe propria raspundere ca avem inregistrate un nr de x contracte de munca.
Va rog, deoarece ne trebuie neaparat aceasta adeverinta de la ei, sa ma invatati cum trebuie sa procedez.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lordu , utilizator 17:19, 25 Ianuarie 2011
Faceti o cerere in scris in acest sens si o depuneti la registratura. vedeti ca trebuie sa achitati si o taxa (aprox. 1oo lei)- in functie de numarul de angajati ) .
Completati o cerere prin care solicitati eliberarea unei adeverinte cu nr. mediu de salariati, aceasta fiind necesara la CNPAS pentru formularul E 101 si o declaratie pe propria raspundere cu numarul de contracte inregistrate la ITM, (care sunt in vigoare), numarul de dosar si inspectorul care are societatea Dvs.
Mergeti la registratura in Radu Voda, funtionara o sa va spuna ce trebuie sa faceti mai departe.
saamy a scris:

Completati o cerere prin care solicitati eliberarea unei adeverinte cu nr. mediu de salariati, aceasta fiind necesara la CNPAS pentru formularul E 101 si o declaratie pe propria raspundere cu numarul de contracte inregistrate la ITM, (care sunt in vigoare), numarul de dosar si inspectorul care are societatea Dvs.
Mergeti la registratura in Radu Voda, funtionara o sa va spuna ce trebuie sa faceti mai departe.

Va multumesc pt raspunsuri tuturor. Din pacate eu sunt din Pitesti si aici m-am lovit de dispretul doamnelor de la ITM.
Sa inteleg ca daca ma duc la secretariat cu acea cerere ei sunt obligati apoi sa mi elibereze adeverinta?
Declaratia aceea e usor de facut, insa numarul de dosar nu stiu de unde sa-l iau si nici inspectorul ITM (de fapt nici nu cred ca avem unul anume)...#-o
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
broscuta21, utilizator
Cine se ocupa in societatea Dvs. de angajari, sigur stie numarul de dosar si inspectorul care are societatea Dvs.
La registratura ITM Ploiesti, depuneti cererea si declaratia, cautati sa explicati pentru ce aveti nevoie de respectiva adeverinta.
Buna ziua.
As dori niste lamuriri, daca se poate.
Sint patron si angajat al unei firme din RO. Iau un contract in Suedia, am 200 EUR salariu pe luna, restul e al firmei. Ce mi se poate intimpla daca nu am E101?
Presupun ca o sa platesc asigurari sociale la suma de 200EUR, ceeace n-ar fi chiar un capat de tara. Va rog sa-mi spuneti daca gresesc in presupunerile mele.

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare e101 ( a1 ) Mihai0001 Mihai0001 Cine ma poate ajuta cu aceste formulare E101 ? Lucrez la o firma si firma vrea sa detaseze in Franta 25 de muncitori. Contractul cu firma din Franta il avem ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire angajator Ada30teo Ada30teo Buna ziua. Daca schimb numele firmei, trebuie sa completez un formular standard prin care anunt ITM-ul de schimbare? (vezi toată discuția)
Timpul de obþinere al unui formular e101 Grigore Rizo Grigore Rizo Bună ziua. De ceva timp lucerz în străinătate. Firma la care lucrez se ocupă de toate actele care îmi sunt necesare. Dar am observat ceva curios. Spre ... (vezi toată discuția)