avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,

Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare:

1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in demersul privind divortul (mi-a comunicat ca pot face cum doresc, el personal nu tine sa divorteze), cum trebuie procedat? In acest caz, daca nu poate fi un divort prin acord, pot cere eu divortul din culpa comuna chiar daca el nu doreste sa divorteze?
Va trebui motivata cererea si ce tip de cerere va trebui sa fac?

2. Trebuie sa mentionez ca din casatorie a rezultat un copil, care este in acest moment major (21 ani).
In acest caz, se mai audiaza martori la divort?


Va multumesc mult pentru ajutor..


Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:55, 5 Septembrie 2009
ynocentta a scris:
In situatia expusa cand partile consimt culpa comuna,actiunea de divort nu se maotiveaza .
Inexistenta de copii minori,acordul/dezinteresul pentru participare la divort din partea sotului,nu necesita martori sau alte probe.

1. Incorect, instanta nu va motiva hotararea decat numai in care ambele parti solicita expres acest lucru. In caz contrar, nu, respectiv este obligata sa o motiveze.
2. Incorect, chiar daca nu exista copii minori rezultati din casatorie, dar paratul nu este de acord cu desfacerea casatoriei prin divort, reclamanta este obligata sa administreze probe in sustinerea cererii sale, sub sanctiunea respingerii sale. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort avantaje mirelba mirelba Buna ziua,as avea o intrebare:intr-un eventual proces de divort ar fi mai avantajat cel care depune primul actiunea sau nu are nici o relevanta? Sa astepte sa ... (vezi toată discuția)