avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere sume din regularizari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere sume din regularizari

Buna ziua,

sunt inregistrata ca si PFA, in anul 2015 am estimat venituri mai mici decat cele pe care le-am obtinut. In luna aprilie 2016, am primit decizia de regularizari pentru contributii, la care am platit in plus o anumita suma. Pentru anul 2016, pot deduce aceasta suma la cheltuieli? Daca nu, cum se procedeaza cu sumele din regularizari?
Cel mai recent răspuns: alinai1 , utilizator 13:17, 11 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Sumele platite cu titlu de impozit nu se deduc. Impozitul este datorat de titularul persoanei fizice autorizate si nu de pfa direct, din acest motiv nu reprezinta o cheltuiala deductibila.
Multumesc. Nici cheltuielile cu CAS si CASS nu se considera deductibile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza la pfa toate deducerile? break_noon break_noon Buna ziua, Am tot citit pe net, prin forumuri, si coduri fiscale, dar e cam imbirligata treaba. Eu am un PFA, partida simpla, venit real. Dau mai jos un ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa marian20 marian20 Am platit Contributia la sanatate in mai, din iulie am devenit PFA, cum inregistrez plata contributiei in contabilitate? scriu plata totala ce trebuia facuta ... (vezi toată discuția)